Vitaj nový život! Harry a Meghan už len ako medzinárodné celebrity?

Britskému princovi Harrymu a jeho manželke Meghan sa utorkom skončili kráľovské povinnosti, streda sa nesie v znamení ich nového začiatku. Megxit je ukončený.

01.04.2020 09:00
princ Harry Foto: ,
Prince Harry a Meghan.
debata

Akých úloh sa teraz ujmú, to nie je úplne jasné. Otázkou je, či sa z popredných členov kráľovskej rodiny teraz stanú medzinárodné celebrity, patróni charitatívnych organizácií, prípadne „globálni influenceri“. Hovorca páru uviedol, že sa Harry a Meghan chcú v najbližších mesiacoch venovať rodine a rozvoju svojich charitatívnych organizácií.

Ich Instagram sleduje vyše 11 miliónov ľudí. Samostatný instagramový účet si vytvorili začiatkom apríla 2019, dovtedy mali spoločný účet „kensingtonroyal“ s princom Williamom a vojvodkyňou Kate.

Záber z 27. novembra 2017: Princ Harry a jeho...
Záber z 19. mája 2018: Svadba princa Harryho a...
+9Záber z júna 2018: Princ Harry a jeho manželka...

Harry s Meghan začiatkom roka zaskočili britskú aj svetovú verejnosť oznámením, že sa vzdajú svojich oficiálnych povinností v rámci kráľovskej rodiny i peňazí z verejných zdrojov a budú sa snažiť o finančnú nezávislosť.

Za svoj domov si namiesto Spojeného kráľovstva vybrali Severnú Ameriku. Manželský pár je teraz so svojím desaťmesačnom synčekom Archiem v Kalifornii, kde Meghan vyrastala a kde žije jej matka.

Sú tak tisíce kilometrov ďaleko od Harryho otca, následníka britského trónu princa Charlesa, ktorý sa zotavuje z nedávnej nákazy koronavírusom aj 93-ročnej kráľovnej Alžbety II., Ktorá so svojím manželom Philipom zdržiava na zámku Windsor nedalo Londýna.

„Všetci pociťujeme, že svet v súčasnosti pôsobí mimoriadne krehko,“ uviedli na rozlúčku 35-ročný Harry s o tri roky staršou Meghan na svojom instagramovém účte. „To, čo je teraz najdôležitejšie, je zdravie každého na svete a to, aby sa našli riešenia mnohých otázok, ktoré sa objavili v dôsledku tejto pandémie,“ napísali.

Harrymu s Meghan nebude od stredy prináležať oslovenie „Kráľovská výsosť“ a nebudú smieť používať značku SussexRoyal, ktorú mali registrovanú od svojej svadby pred necelými dvoma rokmi. Agentúra DPA píše, že táto skutočnosť je pre nich nepríjemná, pretože táto známka pre nich znamenala zdroj príjmov a tiež ich instagramový účet niesol tento názov. Náklady za ochranku pôjdu novo na ich účet, podľa britského denníka The Daily Mail ide ročne až o štyri milióny libier.

„Aj keď nás tu (na Instagrame) už nebudete vídať, naša práca bude pokračovať,“ napísali vojvoda s vojvodkyňou zo Sussexe na rozlúčku bez ďalších podrobností. Podľa DPA budú ďalej zastrešovať športové hry Invictus Games pre invalidných vojnových veteránov alebo sa zasadzovať o rovnoprávnosť žien. Meghan, bývalá herečka, preožičala hlas slonovi v prírodopisnom dokumentárnom filme spoločnosti Disney. Svoj hlas preožičala dokumentu s názvom Elephant, ktorý stanica Disney+ odvysiela 3. apríla. Televízia už Meghan aj odpromovala: "Film Elephant, dokument nahovorený Meghan, vojvodkyňou zo Sussexu, začne 3. apríla na Disney+,“ stojí na zverejnenom plagáte.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Disneynature’s Elephant, an Original Movie narrated by Meghan, The Duchess of Sussex, starts streaming April 3, only on #DisneyPlus.

Príspevok, ktorý zdieľa Disney+ (@disneyplus),

Meghan a Harry, ktorý je šiesty v poradí v následníctve na britský trón, sa v uplynulých rokoch stali predmetom intenzívneho záujmu britských médií, ktorý sa ale podľa nich zvrhol do obťažovania. AP pripomína, že Harry má dlhodobo napäté vzťahy z bulvárnou tlačou, ktorý obviňuje zo smrti svojej matky, princeznej Diany. Tá zomrela v lete 1997 pri autonehode v Paríži, keď ju prenasledovali paparazzovia.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #princ Harry #vojvodkyňa Meghan

+ Hygiena je na prvom mieste, preto ju nezabúdajte dodržiavať.
Neznepríjemňujte prácu ľuďom okolo vás, lebo vy...

+ Zmeňte každodennú rutinu a pridajte do nej niečo čo vášmu telu chýba.
Ak ste sa zmýlili nevadí, ide o to či to...