Dobré noviny
NAKA opäť zadržala Rudolfa Vaského
TASR
TASR

NAKA opäť zadržala Rudolfa Vaského

Martin Daňo a Rudolf Vasky
Martin Daňo a Rudolf Vasky — Foto: Facebook/Martin Dano - Martin Daňo, Rudolf Vasky

Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) v stredu opätovne zadržal Rudolfa Vaského.

Bratislava 1. apríla (TASR) - Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) v stredu opätovne zadržal Rudolfa Vaského, ktorý mal na základe rozhodnutia súdu zákaz uverejňovať príspevky vo forme obrazových, zvukových a obrazovozvukových diel či sa na ich tvorbe akýmkoľvek spôsobom podieľať.

Vasky bol vyšetrovateľom už v minulosti obvinený z opakujúceho sa pokračovacieho prečinu výtržníctva spáchaného formou spolupáchateľstva, a to závažnejším spôsobom konania na viacerých osobách. Momentálne je zadržaný v cele predbežného zadržania a dejú sa ďalšie procesné úkony.

Sudca uložil obvineným Vaskému a Martinovi Daňovi explicitný a jednoznačný zákaz uverejňovať príspevky vo forme obrazových, zvukových a obrazovozvukových diel či sa na ich tvorbe akýmkoľvek spôsobom podieľať.

Krajský súd prepustil Vaského a Daňa na slobodu koncom januára. Vasky zverejnil odvtedy minimálne na svojom YouTube kanáli tri videá, v ktorých sa sám objavil. Daňo sa od rozhodnutia Vaského zverejňovať videá dištancoval na sociálnej sieti.

Už ste čítali?