Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
01.04.2020 08:15

V rámci iniciatívy Rozdaj sa dostali rodiny potraviny a drogériu


Ilustračná snímka: (tasr).


Viceprimátor Prešova a štyria mestskí poslanci pokračujú s roznášaním potravín a drogérie pre ľudí, ktorí majú v týchto dňoch problém zabezpečiť si základné výrobky dennej spotreby. Informoval o tom hovorca mesta Vladimír Tomek.


Iniciatíva s názvom Rozdaj sa! vznikla podľa jeho slov v Prešove minulý týždeň. Je zameraná na pomoc osamelým seniorom a matkám s deťmi, pre ktoré je zabezpečenie základných potrieb náročné, obzvlášť počas tejto mimoriadnej situácie spojenej s hrozbou šírenia ochorenia COVID-19.      

Za myšlienkou stojí prešovský viceprimátor Vladimír Feľbaba spolu s mestskými poslancami Lukášom Anderkom, Jozefom Demčákom, Martinom Kovalčíkom a Martinom Lukáčom. Zároveň však zdôrazňujú, že ide o jednu z mnohých foriem pomoci, ktoré v rámci mesta zastrešujú aj iné organizácie či inštitúcie.     

„Vieme, že na území nášho mesta je viacero dobrovoľných iniciatív, ktoré ľuďom pomáhajú a vážime si ich. My sme sa rozhodli tiež pomôcť, a to takouto formou,” uviedol Feľbaba.      

V pondelok (30. 3.) navštívili štyri prešovské rodiny, medzi ktoré rozdelili potraviny a čistiace prostriedky v hodnote 150 eur. V dvoch prípadoch pomohli osamelým matkám, ktoré samy vychovávajú viacero detí. Ich ďalšia zastávka bola u osamelej seniorky, ktorá je ťažko zdravotne postihnutá. Nákup dostala aj viacčlenná rodina žijúca v zložitých sociálnych podmienkach.      

Viceprimátor a mestskí poslanci nákup zaplatili zo svojich poslaneckých odmien, pričom v tejto aktivite chcú pokračovať vždy dvakrát do týždňa a pomôcť tak ďalším rodinám. Podľa Tomeka týmto spôsobom chcú vyslať signál aj pre ďalších poslancov, starostov a primátorov z okolitých samospráv, aby taktiež pomohli ťažko skúšaným rodinám vo svojich obciach alebo mestách.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.01.2020
Nadácia PSK pre podporu rodiny rozdelila ďalšie financie
Z celkovej sumy takmer 64-tisíc pridelili 51 975 eur ľuďom postihnutým tragédiou na Mukačevskej ulici č. 7 v Prešove. Ďalších 12-tisíc eur rozdelili 39 žiadateľom - rodinám v sociálnej, zdravotnej, ekonomickej či existenčnej núdzi.
viac
14.03.2020
Púchov zabezpečí nákupy pre seniorov či ľudí v karanténe
Mesto Púchov v súvislosti s hrozbou šírenia nového koronavírusu bezplatne zabezpečí nákupy pre seniorov, osamelých ľudí či ľudí v karanténe. Službu bude poskytovať od pondelka 16. marca do piatka 27. marca. Rozhodol o tom krízový štáb mesta. Informovala Laura Krošláková z púchovského MÚ.
viac
24.10.2020
Mesto zabezpečí osamelým seniorom nákupy potravín, drogérie i liekov
Mesto Nové Zámky ponúka služby pre osamelých seniorov, ktorí nemajú deti a príbuzných, prípadne ich rodina žije v inom meste, v zahraničí, alebo sú v nariadenej karanténe. Mesto zabezpečí seniorom donášku obedov z miestnej reštaurácie i nákup základných potravín, drogérie a liekov.
viac
29.10.2020
Prešov podáva počas pandémie pomocnú ruku seniorom a rodinám v núdzi
Mesto Prešov v spolupráci s Potravinovou bankou Slovenska aj počas druhej vlny pandémie pomáha ľuďom v núdzi. Ak vo svojom okolí poznáte niekoho, kto je v tomto náročnom období odkázaný na pomoc, dajte nám o ňom vedieť.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %