Veronika Remišová: Podpredsedníčka vlády a ministerka pre regionálny rozvoj a investície

NETKY.SK • 30 Marec 2020, 17:58 • 2 min
Veronika Remišová: Podpredsedníčka vlády a ministerka pre regionálny rozvoj a investície

V súčasnej dobe patrí medzi najznámejšie političky na slovenskej scéne. Do politiky však vstúpila len pred niekoľkými rokmi. Od tej doby dokonca menila aj stranícku príslušnosť, a teraz pôsobí ako podpredsedníčka novovzniknutej strany, ktorú Slováci poznajú len od minulého roku.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Štúdium a pôsobenie

Vyštudovala VŠMU (Vysoká škola muzických umení), dokonca študovala aj na parížskom Sorbonne. Po štúdiu pôsobila desať rokov v Európskej komisii. Keď sa vrátila na Slovensko, začala najprv prednášať na Univerzite Komenského. Verejnosť si ju začala všímať najmä vďaka jej boju proti korupcii. Pôsobila aj ako blogerka a na internete sa snažila vyjadrovať k rôznym kauzám.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa istanbul est belle (@istanbulestbelle),

 

Politika

Do politiky vstúpila "až" v roku 2014, ako poslankyňa za Staré Mesto mestskej časti Bratislava. Cez rôzne korupčné kauzy, ktoré sa snažila rozoberať, sa nakoniec stala jednou z hlavných tvárí novej politickej strany predsedu Igora Matoviča OĽaNO.

 

Poslankyňa s veľkou podporou národa

V roku 2016 už figurovala Veronika Remišová medzi 150-timi poslancami, ktorí sa dostali do Národnej rady Slovenskej republiky (NRSR). Vo voľbách pred ňou skončili len lídri strany Igor Matovič Daniel Lipšic (do volieb v roku 2016 išla strana OĽaNO spoločne s NOVA a jej predsedom Danielom Lipšicom).

 

img

 

Odlúčenie a vstup do novej strany

V predchádzajúcej vláde patrila za obdobie štyroch rokov k najaktívnejším poslancom. Do NRSR predložila 140 návrhov zákonov a 369-krát vystúpila v parlamente za rečníckym pultom. Jej názory už po čase nesympatizovali s Igorom Matovičom a tak vstúpila do novej politickej strany "Za ľudí", ktorú pred voľbami vytvoril bývalý prezident Slovenskej republiky Andrej Kiska. Na konci predchádzajúceho volebného obdobia pôsobila preto ako nezaradená.

 

Tvár strany Za ľudí

V dnešnej dobe už vystupuje v podstate ako líderka politickej strany, ktorá sa do parlamentu dostala ako jediná z novovzniknutých. Jej predseda Andrej Kiska sa stiahol do úzadia, a aj pri vzniku koaličnej zmluvy bola za stranu Za ľudí prítomná práve Veronika Remišová.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Veronika Remišová (@veronika.remisova),

 

Eurofondy

V novej vláde získala post podpredsedníčky vlády a novovzniknutého rezortu ako ministerka pre regionálny rozvoj a investície. Fakticky bude mať za úlohu prerozdeľovanie eurofondov. Jej prvé slová ako ministerky boli pred kamerami nasledovné: "Moje prvé kroky v úrade sa budú orientovať na prijímanie opatrení v boji proti koronavírusu."

 

Posunutie diskusie 

"Budem sa zo všetkých síl snažiť, aby sa diskusia posunula viac k obsahu a odbornosti. Niektoré diskusie v parlamente boli najmä o osobných  útokoch a osočovaní. Je to, samozrejme, jednoduchšie, ako vecne argumentovať," vyjadrila sa pre zenyvmeste.sk



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies