NAKA zasiahla v luxusnej vile, ide o prípad rozsiahlej korupcie

TA3 TASR
1.4.2020 07:24

Národná kriminálna agentúra zasiahla v Bratislavskom kraji v prípade rozsiahlej korupcie. Zadržala dve osoby v rámci pokračovania akcie Dobytkár. Naďalej sa realizujú procesné úkony. Polícia o tom informovala na sociálnej sieti.

Podľa Denníka N zasiahla v Rusovciach v luxusnej vile, ktorá má patriť bývalému výkonnému riaditeľovi Pôdohospodárskej platobnej agentúry Ľubomírovi Partikovi.

Senát Najvyššieho súdu v marci potvrdil väzobné stíhanie obvinených právnikov Milana K. a Ľubomíra K. a veterinára Ľubomíra K., ktorí sú obvinení z prijímania úplatku a legalizácie príjmov z trestnej činnosti z prostredia Pôdohospodárskej platobnej agentúry, informovala hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová.

Troch väzobne stíhaných a ďalšie osoby zadržala začiatkom marca NAKA v rámci akcie s názvom Dobytkár. Počas akcie vtedy zadržala deväť osôb, hotovosť vo výške 100.000 eur a obrazy v hodnote 800.000 eur.

Riaditeľ Branislav Zurian uviedol, že Národná kriminálna agentúra v čase hrozby koronavírusu pracuje v „utlmenom“ režime, svoje úlohy si však plní.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok