Domov » Žurnál+ » Autor: Katarína Klimo

Žurnál+

Trendy v svadobných oznámeniach 2020

Katarína K. » Tvorba / 2020-04-01 07:00:02 /  Pridaj komentár / 15 lajkov / 287x zobrazený

Vieme, že mnohí z vás musia kvôli aktuálnej situácii svadbu prekladať a nás osobne to zrejme čaká tiež. No nevesty nezúfajte! Dôležitý nie je termín, ale to, že si to nikto - ženích ani nevesta so svadbou nerozmysleli!

Prinášame vám preto pre skrátenie chvíle krátky žurnál o piatich trendoch svadobných oznámení na rok 2020 z našej dielne.

 

1. Gold is never old - svadobné oznámenia so zlatou farbou.

Nie je to síce žiadna novinka, no tento rok je zlatá medzi nevestami naozaj veľmi obľúbená a my ju na Fensalire máme v dvoch verziách. Svadobné oznámenie doplnené o zlatú je skvelé pre "luxusnejšiu" svadbu či svadbu, na ktorej zvolíte zlaté či mosadzné doplnky výzdoby ako vázy, svietniky, stojany - rámiky na čísla na stoloch. V kombinácii s rôznymi tlačovinami ako menovky, menu alebo zasadací poriadok so zlatou vytvoria nádhernú atmosféru... 

Našou prvou variantou je lesklá zlatá s dôrazom na typografiu, a teda na písmo - mená nevesty a ženícha, ktoré tak na oznámení nádherne vyniknú a tiež upútajú už na prvý pohľad. K lesklej zlatej tak nie je vôbec potrebný zložitý dizajn, ba práve lesklá zlatá skvelo ukáže s dizajnom úplne jednoduchým.

Našou druhou variantou zlatej je matný zlatý gradient, čo znamená, že sa jedná o odtiene zlatých farieb vygenerovaných na grafickej farebnej škále. Táto verzia sa skvelo hodí pre svadby s tajomnou tematikou, alebo tematikou magickou, či tematikou nočnej oblohy, pretože na tmavom podklade vynikne najlepšie.

 

2. Akvarel - rozpité umenie plné emócií

Tento typ dizajnu má nekonečné možnosti. Môže byť v prevedení jednoduchom alebo ilustrovanom.

Jednoduché akvarelové prevedenie ukáže nádherne v pastelových, ale aj sýtych odtieňoch a najdôležitejšiu úlohu na ňom zohráva práve abstraktná akvarelová "škvrna". Tá tvorí zároveň podklad pre text či mená. Prípadne môže byť doplnená veľmi jednoduchou lineárnou ilustráciou.

Ilustrované akvarelové prevedenie je skvelé v tom, že je možné ho prispôsobiť vášmu osobnému príbehu, či symbolicky zachytiť tému vašej svadby. A môže tiež pôsobiť trocha rozprávkovo či snovo.

 

3. Ilustrácia nevesty a ženícha - neopakovateľný dizajn a pohľad na lásku inými očami.

Toto oznámenie je u neviest veľmi obľúbené. Myslíme si, že je to práve preto, lebo ilustrovaný pár, ktorý sa na oznámení nachádza, ste VY! :) Ilustráciu nevesty a ženícha tvoríme na mieru s pomocou vašich fotiek a to tak, aby sme zachytili vaše najvýraznejšie črty tváre. Ďalej ilustráciu dopĺňame o detaily podľa toho, ako sa na svadbu chystáte - teda napríklad účes, čelenku či kvetinový veniec, detaily na oblečení. Preto je oznámenie veľmi osobné a každý svadobčan si ho rád odloží na pamiatku.

 

4. Leporelo - skladačka plná lásky a informácií

Oznámenie v takomto formáte je výnimočné tým, že sa na neho zmestí naozaj neskutočne veľa textu, oproti klasickému A6 formátu, nakoľko sa oznámenie skladá z takýchto kartičiek troch, krát dva, pretože je možné ho potlačiť obojstranne.

Leporelo je možné ilustrovať rôznymi spôsobmi - ručne, aj digitálne, s rôznou tematikou a prostredím, dokonca si na neho môžete umiestniť maľovanú mapku miesta obradu či hostiny. V našom hotovom dizajne sme zvolili digitálnu ilustráciu od našej ilustrátorky Almy, spojenú s ručne ilustrovaným párom od našej kamošky Zity Pisárovej na titulke.

Každá z kartičiek má svoju úlohu, nachádzajú sa na nich informácie o dresscode, kvetoch, svadobných daroch, samozrejme oznámenie o sobáši, všetko formou nami napísaných autorských veršíkov. Radi celý koncept ale prispôsobíme na mieru práve pre vás - textom aj ilustráciou.

Myslíme si, že takéto oznámenie je naozaj výnimočné a veľmi zaujímavé. Vhodné na maličkú prepracovanú svadbu, ale aj na veľkú svadbu práve pre možnosť umiestniť na tlačovinu množstvo informácií :)

 

5. Otrhané kraje, vďaka ktorým oznámenia vyzerajú, ako robené z handmade papiera

Týmto rokom sa trhané okraje stali naším úplným favoritom a túto variantu sme si zvolili aj na našu lesnú nomádsku svadbu :) Trhaný detail dokáže z každého oznámenia vykúzliť netradičnú tlačovinu práve svojím trošku "nedbalým" výzorom. Nám sa najviac páči v kombinácii s jednoduchým dizajnom, alebo dôrazom na typografiu. Takáto varianta sa skvelo hodí pre svadby s kombináciami rôznych štýlov výzdoby, na boho či nomádsky tematickú svadbu, ale aj na oslavy veľkého dňa vo veľmi jednoduchom prevedení.

My sme zvolili pre našu svadbu akoby kávou "obliaty" silne štruktúrovaný papier s kombináciou jednoduchej ilustrácie páru od našej Zity Pisárovej. Veľmi sa už tešíme na jesennú úrodu kvetov a tráv na sušenie, ktorými vyzdobíme lúku pri chalupe v lese v prírodných zemitých odtieňoch, a tak už dokonalo zladíme tlačoviny a prostredie aj stolovanie. <3

Trhané tlačoviny sú vhodné ale aj na klasickejšiu svadbu, ako môžete vidieť na poslednej fotografii :)

Veríme, že vám tento žurnál priniesol prehľad o rôznych možnostiach svadobných tlačovín, a čoskoro pripravíme ďalšie čítanie, tentokrát o simple - jednoduchých dizajnoch a grafike, ktorá vie byť, hoci sa tak na prvý pohľad nemusí javiť, veľmi zaujímavá a pútavá! :) 

Ak aj vás čaká svadba, no budete musieť dátum preložiť, potešte sa aspoň konzultáciou dizajnu či ilustrácie na vaše svadobné oznámenie na mieru. V tomto čase je kľudnejšie obdobie hoci je svadobná sezóna, tak môžeme s prehľadom pripraviť vašu vizualizáciu a dátum doplniť, až keď príde čas na veľký deň, ktorý môže prebehnúť v zdraví :)                             

... S láskou Fensalir ...

Komentáre

Pre komentovanie musíš byť prihlásený, nejde to ináč.

P
Fensalir
Fensalir
191 predaných ks, 61 hodnotení

Myslíme si, že aj svadobné oznámenia môžu byť umením. Kašleme na dizajny stiahnuté z internetu. Tvoríme originály. Tlačíme na kvalitný papier a milujeme, keď je všetko dokonale zladené - od nevestinej čelenky až po zasadací poriadok.

Informácie

Vecičky nájdete

V žurnáli sú spomínané:

 - Svadobné oznámenie MAGICKÉ - 10781008_Svadobné oznámenie MAGICKÉ by Fensalir
 Páči sa 85 ľudom
1,50 €
 - Svadobné oznámenie DUBOVÝ HÁJ  - akvarel - 11688357_Svadobné oznámenie DUBOVÝ HÁJ - akvarel by Fensalir
 Páči sa 11 ľudom
1,50 €

TOP Žurnál - Týždeň

Najlepšie žurnály posledného týždňa TOP žurnál mesiac »

TOP Žurnál Mesiac

Najlepšie žurnály mesiaca

Viac »
Kompletná hitparáda žurnálov »