NHL draft 2020 odložili, možno prebehne online

NETKY.SK • 26 Marec 2020, 19:12 • 2 min
NHL draft 2020 odložili, možno prebehne online

NEW YORK - Vedenie zámorskej NHL v stredu odložilo odovzdávanie ocenení v Las Vegas aj očakávaný draft v Montreale. Dôvodom je pandémia koronavírusu.

slovakia

left justify in out

Montreal

Draft sa mal v montrealskej hale Bell Centre, domácom stánku Tomáša Tatara, uskutočniť 26. a 27. júna, pričom favoritom na jednotku draftu mal byť 18-ročný kanadský útočník Alexis Lafreniére. Ten si však záver sezóny, ktorá mu mala dokorán otvoriť dvere do NHL, určite predstavoval inak.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Scott (@mgscott59),

 

Prerušená súťaž
Quebec Major Junior Hockey League (QMJHL) v tejto sezóne pre pandémiu koronavírusu nespozná víťaza, Lafreniére tak nebude môcť vyšperkovať svoje vynikajúce doterajšie výkony. "Určite to bola tvrdá správa pre mňa aj pre celý tím. Myslím si, že sme tento rok mali skvelé mužstvo a verili sme, že môžeme dosiahnuť niečo výnimočné. Je to trochu smutné, ale musíme sa uistiť, že každý robí čo môže, aby sme zostali zdraví," povedal talentovaný krídelník.

 

 

Štatistiky v tejto sezóne 
V predčasne ukončenej sezóne nazbieral vo farbách tímu Rimouski Océanic 112 bodov (35+77), stačilo mu na to iba 52 zápasov. Najviac mu vyšiel februárový súboj proti Quebecu Remparts, v ktorom dosiahol sedem kanadských bodov. V januári bol tiež kapitánom kanadského tímu pri triumfe na MS hráčov do 20 rokov.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Alexis Lafreniere (@alexlaff11),

 

"Keď som vyrastal, sníval som o tom. Som si istý, že to bol veľký moment v mojej kariére," uviedol Lafreniére. Na turnaji dosiahol päť gólov a päť asistencii, hoci vynechal pre zranenie kolena dva zápasy.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Alexis Lafreniere (@alexlaff11),

 

Draft už v minulosti bez galavečera prebehol 
Nový dátum tohtoročného draftu NHL zatiaľ nie je známy. Lafreniére pripúšťa, že by sa mohol uskutočniť bez špeciálneho predstavenia hráčov. Naposledy sa takýmto spôsobom konal draft počas lockoutu NHL v sezóne 2004/2005, keď sa stal jednotkou draftu Sidney Crosby z Pittsburghu Penguins, držiteľ troch Stenleyho pohárov (2008/2009, 2015/2016 a 2016/2017).

 

img

 

"Samozrejme, online draft by bol pre nás niečím iným. Stále si však užijeme tento čas a budeme šťastní, že sme tam," dodal na záver Lafreniére.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona