Kto je najlepšie zarábajúcim futbalistom či trénerom súčasnosti?

NETKY.SK • 24 Marec 2020, 08:57 • 2 min
Kto je najlepšie zarábajúcim futbalistom či trénerom súčasnosti?

PARÍŽ - Podľa tradičného rebríčku magazínu France Football bol opäť vytvorený rebríček futbalistov, ktorí počas uplynulej sezóny zarobili najviac peňazí. Francúzsky magazín rovnako tak spísal aj mená najlepišie platených trénerov súčasnosti. Nechýbajú tu zvučné mená, no medzi trénermi by viacero ľudí tiplo asi iné meno.

slovakia

left justify in out

Najlepší an svete

Začnime ale pekne po poriadku. Medzi futbalistami to je o odovzdávaní cien či platov väčšinou medzi dvomi velikánmi Lionelom Messim a Cristianom Ronaldom. I keď už títo dvaja futbalisti majú zrejme najlepšie roky svojej kariéry za sebou, stále patria medzi rozdielových hráčov. Ako Barcelona, tak aj Juventus stoja na ich pleciach.

 

img

 

Posledné roky aj iné mená

V poslednom období sa však na piedestál pomaly prepracúvavajú napríklad aj francúzske supertalenty, majstri sveta z roku 2018 GriezmannMbappé. Nemôžeme vynechať ani najlepšieho futbalistu za rok 2018 Luku Modriča, ktorí získal dokonca Zlatú loptu a obidve superhviezdy odsunul tak na druhú koľaj. 

 

img

  

 

Čo sa týka platov, tak to je už iná káva. Cez 100 miliónov eur sa podarilo za minulú sezónu zarobiť len Messimu a Ronaldovi, pričom u kapitána Barcelony je to vrátane príjmov z reklamy celkovo 131 mil. eur. U Cristiana Ronalda, ktorý už nejakú tú sezónu pôsobí v Taliansku, je to čiastka 118 miliónov. Oproti minulému roku si však polepšil o 4 mil. viac ako Argentínčan. 

 

 

Nechýba ani najdrahší hráč PSG

Do prvej trojky sa zmestil aj "brazílsky kanárik" Neymar, ktorého budúcnosť v PSG je stále neistá. Pod Eiffelovkou si najlepšie zarábajúci hráč Ligu 1 zarobil za minulú sezónu 95 mili. eur. Rovnaké priečky obsadili títo traja futbalisti aj minulý rok.

 

 

Najbohatší tréner

Nie vždy je to tak, že najlepší tím má aj trénera s najvyšším platom. Je to práve kormidelník Atlética Madrid Diego Simeone, ktorý sa dá považovať za nejlepšie zarábajúceho futbalového trénera súčasnosti. Pritom za posledné obdobie nevyhral ako domácu španielsku ligu, Európsku ligu a na triumf v Lige Majstrov z pozície trénera stále len čaká. Na účet mu však aj napriek tomu pribudne v spomedzi všetkých futbalových trénerov najviac. Suma 40,5 mil. eur sa síce nedá porovnávať s platom najbohatších futbalistov, ale zarobiť toľko peňazí za jednu sezónu tiež nie je na škodu.  

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Diego Pablo Simeone (@simeone),

 

Nasledujú Antonio Conte z Interu Miláno s príjmom 30 miliónov a Pepe Guardiola z Manchestru City, ktorému pribudne po sezóne na konto 27 miliónov eur.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies