Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Slovenská tenistka prišla o kariéru v 24 rokoch, ale... Ulovila Federera!

Mirka Federer Zobraziť galériu (4)
Mirka Federer (Zdroj: SITA)

WOLLERAU - Narodila sa na Slovensku, no vyrástla vo Švajčiarsku, kde začala aj profesionálne hrať tenis. Už v 24 rokoch ale Mirku Vavrincovú zranenie pripravilo o kariéru a namiesto toho sa stala manažérkou svojho priateľa Rogera Federera. O pár dní už oslávia 11 rokov manželstva a majú spolu štyri deti.

Mirka Vavrincová, dnes už Federer, sa narodila 1. apríla 1978 v Bojniciach. Mala však len dva roky, keď rodičia emigrovali do Švajčiarska. Tam neskôr začala aj jej tenisová kariéra. Jej najvyšším umiestnením medzi profesionálmi bola 76. priečka. No už v roku 2002 odišla do športového dôchodku po zranení päty. 

Slovenská tenistka prišla o
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR)

Galéria: Mirka Federer

  

V tom čase už randila s Rogerom Federerom, ktorého spoznala v roku 2000 na olympiáde v Sydney. Roger raz prezradil, že ich prvý bozk padol v posledný deň hier. Po skončení kariéry sa Mirka stala jeho manažérkou. A neskôr aj manželkou. Pár sa vzal 11. apríla 2009. 

Za každým úspešným mužom
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: instagram.com/mirkafedererfanpage)

V rovnakom roku prišli na svet ich dve dievčatká – identické dvojičky. V roku 2014 sa im zas narodili dvaja chlapci. Namiesto veľkých športových výhier sa tak podaril Mirke životný úspech v inej oblasti – má veľkú šťastnú rodinu. 

Hoci Federer trávi veľa času mimo Švajčiarska, kde žijú, jeho manželka a štyri deti sú pre neho tou najväčšou prioritou. Ako sa začiatkom roka vyjadril pre Sunday Times, vymieňanie plienok medzi zápasmi stálo za to, že s Mirkou žije svoj sen. 

Slovenská tenistka prišla o
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR)

Viac o téme: Mirka Federer
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu