Craig Ramsay.

Craig Ramsay.

Komentár: Uvidíme ešte Ramsayho na striedačke Slovenska?

Tomáš Prokop • 01. apr 2020 o 11:00
Rušenie hokejovej sezóny naprieč svetom vytvára mnoho otázok, na ktoré je ťažké odpovedať. Situácia sa mení každým dňom a nikto nevie, či pandémia koronavírusu neohrozí aj budúci ročník.

Zaujímavé bude sledovať budúcnosť Craiga Ramsayho. Sympatický Kanaďan síce nepotiahol Slovensko do vytúženého štvrťfinále majstrovstiev sveta, ale na ostatných dvoch šampionátoch ukázal progres. Náš tím už len nevyčkával na šancu za úpornou obranou. Za dva turnaje nastrieľal favoritom ako Česko, Švédsko, USA či Kanada dohromady 14 gólov a až na nešťastný záver proti javorovým listom vždy bodoval. Samozrejme, dali by sa Ramsaymu vyčítať chyby v koučingu, keď bolo chvíľami cítiť, že v kariére robil častejšie asistenta ako hlavného trénera. Jasne však prevažovali pozitíva.

Verilo sa, že svoju slovenskú misiu naplní úspešnými MS vo Švajčiarsku. Nastáva otázka, či ešte uvidíme ostrieľaného odborníka na striedačke slovenskej reprezentácie. Vo videorozhovore pre zväzovú stránku uistil, že naďalej ostáva s funkcionármi v kontakte a pracujú na augustovej olympijskej kvalifikácii. Na nej sa mal podľa pôvodného plánu lúčiť. Momentálne je neisté, či sa bude v Bratislave v lete hrať. Odhadnúť to nevie nikto.

Ak by sa kvalifikácia posunula, Kanaďanovi by už vypršala zmluva. Budúci rok oslávi sedemdesiatku a aj zdravie už nemá úplne najlepšie. Má však buldodžiu povahu a možno by si odchod ešte na rok rozmyslel.

Ak nie, vynárala by sa otázka, kto po ňom. Najlogickejšia voľba by bol Vladimír Országh. Nikto zo Slovákov neprichádza tak do úvahy ako niekdajší majster s Banskou Bystricou. Vzdeláva sa, napreduje a aj pri Ramsaym sa naučil nové veci.

Záležalo by na tom, či takto rozmýšľa aj šéf zväzu Miroslav Šatan. Pred rokom nám povedal, že pri slovenských tréneroch mu stále niečo chýba, aby zobrali najväčšiu hokejovú zodpovednosť v krajine. Za vyše dvanásť mesiacov sa mnoho vecí posunulo a nikto z nás Šatanovi do hlavy nevidí. Najprv však počkajme, ako to dopadne s augustovou olympijskou kvalifikáciou.