Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Demitra po rehabilitácii verí účasti na ZOH 2010
Zdielať na

Demitra po rehabilitácii verí účasti na ZOH 2010

Zdroj: TASR

Po dvojtýždňovej terapii v Banskej Bystrici

Demitra v tejto sezóne pre problémy s ľavým ramenom, ktoré si vyžiadali už dve operácie, ešte v drese svojho zamestnávateľa Vancouver Canucks nehral. V jednu chvíľu sa objavili aj správy, že by mal vynechať celý ročník. "S rehabilitáciou som bol veľmi spokojný. Na ľade som strieľal na osemdesiat percent, čo je veľmi slušné. Pohyby už boli takmer také, ako by mali byť," povedal po skončení rehabilitácie Pavol Demitra.

V Banskej Bystrici počas dvoch týždňov absolvoval dvakrát denne špeciálne terapie, plával, trénoval na bicykli a v posilňovni. "Posledný týždeň som bol dvakrát na ľade. Prvýkrát som iba miešal puk a pokúsil sa o pár striel. Vo štvrtok sme dali ramenu trocha zabrať. Paľove ihličky robili počas rehabilitácie zázraky. Je to neuveriteľné ako ruku uvoľňovali. Keď prišla menšia bolesť, vedel okamžite, čo s tým," potvrdil Demitra.

Olympijský mužský hokejový turnaj začína o necelé dva mesiace. Dovtedy by už chcel mať Demitra odohraných pár zápasov. "Verím, že zlepšovanie bude pokračovať a o tri - štyri týždne budem na ľade. V posledný januárový týždeň by som mohol začať hrať a azda stihnem pred ZOH osem až desať zápasov," nádeja sa Pavol Demitra.