Späť do minulosti! Na drogy na ulici, tehotenstvo aj lásky spomína Alicia Keys

Dva roky trvalo, kým speváčka Alicia Keys dokončial autobiografickú knihu nazvanú More Myself. Odhalila v nej množstvo zo svojho súkromia a niektoré z udalostí jej života nepochybne fanúšikov prekvapia.

01.04.2020 00:00
debata
Speváčka Alicia Keys počas fotenia k novej... Foto: SITA/AP, Taylor Jewell
Speváčka Alicia Keys počas fotenia k novej knihe spomienok More Myself. Speváčka Alicia Keys počas fotenia k novej knihe spomienok More Myself.

Americká speváčka a skladateľka odštartovala svoju kariéru v roku 2001, mnohí vedia, že predtým žila v americkom Bronxe a denne sa stretávala s odvrátenou stránkou často toľko obdivovaného mesta New York.

„Všade boli zlodejíčkovia a prostitútky, na každom rohu bolo porno kino. A potom veľa drogovo závislých, závislí od cracku, závislí od heroínu. Ulice boli plné týchto ľudí a situácií, ktoré pri nich hrozili,“ uviedla podľa ABC3340.com v nedávnom rozhovore. Aj preto sa vraj speváčka naučila dokonala ovládať „hru“ byť neviditeľná. Neupozorňovala na seba, nenosila žiadne výrazné farby, nemaľovala si nechty, obliekala sa do vyťahaných a nadrozmerných kusov oblečenia, na nohách nosila masívne šnurovacie topánky.

Kniha More Myself: A Journey - spomienky... Foto: SITA/AP
Kniha More Myself: A Journey - spomienky speváčky Alicie Keysovej. Kniha More Myself: A Journey - spomienky speváčky Alicie Keysovej.

Ako neskôr poznamenala, istým spôsobom ju to určite formovalo v tom, ako vnímala svoju ženskosť. A musela ju časom znovu objaviť a dlho hľadať. V čase jej dospievania jej to však pomohlo zostať „nepovšimnutá“, bez problémov denne cestovať metrom do školy a po návrate sa zase venovať doma hudbe, keďže jej slobodná mama trávila dlhé hodiny v práci, aby obe uživila.

Keys sa v knihe nebráni ani citlivým spomienkam na divoký vzťah s otcom, ktorý s rodinou nikdy nežil, či na akceptáciu alebo aj odmietanie a pohŕdanie hudobnými kolegami. Dokonca sa neváhala pustiť do témy materstva či tehotenstva, ktoré v danej chvíli riešila v hlave ako neočakávané a neželané. Priznáva, že dokonca uvažovala nad potratom. Podobne ako jej mama, aj ona si však svoje dieťa (druhého potomka) nechala.

Nič z toho, čo napísala a čo sa v utorok dostalo do kníhkupectiev online, však neľutuje. „Úprimne, cítim sa úžasne. Dokonca aj načasovanie tohto celého, moment, v ktorom sa na planéte nachádzame, je adekvátny. Mám pocit, že to je ten správny dialóg. Na tejto ceste sme všetci. Ide síce o môj osobný príbeh, ale dá sa aplikovať na všetkých,“ doplnila ešte k novej knihe Keys. Speváčka zároveň dokončila siedmy štúdiový album, ktorý dostal názov ALICIA. Ten by mal vyjsť 15. mája.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kniha #zivot #biografia #Alicia Keys

+ Zobudíte sa skôr a začnete robiť veci, ktoré vás budú posúvať ďalej.
Nezabúdajte na dôležité veci, ktoré máte...

+ Súťažný duch vás posunie ďalej, než ste si mysleli.
Finančná nezávislosť je na dosah, pokračujte v úsilí....