Dobré noviny
Zamestnanci obchodných reťazcov dostanú mimoriadnu odmenu. Chcú im rozdeliť milión eur
Ľubomíra Somodiová
Ľubomíra Somodiová

Zamestnanci obchodných reťazcov dostanú mimoriadnu odmenu. Chcú im rozdeliť milión eur

Ilustračné foto.
Ilustračné foto. — Foto: Facebook/Kaufland Slovensko, Lidl Slovensko

Obchodné reťazce chystajú pre svojich zamestnancov mimoriadne finančné bonusy.

BRATISLAVA 31. marca - Pandémia má neblahé účinky na našu ekonomiku. Mnohé veľké firmy museli svoju prevádzku zastaviť, podnikatelia každým dňom prichádzajú o peniaze a boja sa, že sa nebudú opäť vedieť postaviť na nohy. Mnohí ľudia prichádzajú o prácu.

Človek musí dýchať, piť a jesť

Niektorým odvetviam sa darí. Patrí k nim aj potravinársky. Mnohým obchodným reťazcom sa rapídne zvýšili tržby. Tie si svoje zisky nechcú nechať len pre seba, ale rozhodli sa odmeniť aj svojich zamestnancov, vďaka ktorým máme počas pandémie všetko, čo je nevyhnutné pre život.

Lidl a Kaufland prerozdelia po milióne eur

Patrí k ním aj Lidl a Kaufland. Obe spoločnosti sa rozhodli prerozdeliť po milióne eur. Odmeny svojim zamestnancom pripíšu už k marcovej výplate. 

„Milí zákazníci, dennodenne pracujú naši kolegovia v logistickom centre a v predajniach na tom, aby ste u nás mohli nakúpiť potraviny pre seba a svojich blízkych. Za ich obdivuhodné nasadenie v tomto náročnom období by sme sa im chceli poďakovať mimoriadnou finančnou odmenou, ktorá im bude vyplatená s marcovou výplatou. Celkovo ich odmeníme sumou vo výške 1 131 000 eur. ĎAKUJEME im, že sú tu pre nás,“ píše Kaufland na svojej stránke na Facebooku.

Sú hrdinovia

Svoju vďaku vyjadril aj Lidl: „MILIÓNKRÁT VĎAKA! Naši kolegovia v predajniach a logistických centrách robia v týchto dňoch všetko, čo je v ich silách, aby vám umožnili nakúpiť všetko, čo je v dnešnej ťažkej situácii potrebné. Iba vďaka nim stále dokážeme zásobovať Slovensko potravinami. Sú to naši HRDINOVIA! Rozhodli sme sa ich preto mimoriadne odmeniť v celkovej výške takmer 1 000 000 eur. Odmenu dostanú spolu s marcovou mzdou. ĎAKUJEME im za ich každodenné nasadenie v týchto náročných chvíľach!

Mimoriadne odmeny plánuje aj Tesco. Má ísť o vyplatenie špeciálneho bonusu za marec aj apríl. Vyplatený bude všetkým zamestnancom Tesco na Slovensku, ktorí pracujú v obchodoch, v distribučnom centre, a aj tým, ktorí sa starajú o online nákupy.

Tesco nabralo nových zamestnancov

Tesco pred pár dňami spustilo aj náborovú kampaň, aby noví dočasní kolegovia pomohli v obchodných tímoch vo vyťaženom období. Celkovo najali 850 nových ľudí.

„Vďaka nášmu náborovému programu sme dočasne nahradili našich kolegov starších ako 65 rokov a tehotné kolegyne, ktorým sme ponúkli možnosť zobrať si v období zvýšeného ohrozenia voľno.Ďakujeme všetkým, ktorí sa prihlásili a pomohli nám. Vitajte na palube, kolegovia!" píše britský reťazec na svojej stránke na Facebooku.

Už ste čítali?