Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Na večeru s Matkou drakov?! Môžete to byť aj VY!
Zdielať na

Na večeru s Matkou drakov?! Môžete to byť aj VY!

Je krásna, úspešná, skvelá herečka, a ešte je to aj dobrý človek, zdá sa. Britskú herečku Emiliu Clarke môžu diváci v našich končinách poznať zo seriálu Hry o Tróny, ktorý k obrazovkám po celom svete prilákal rekordné množstvo divákov. V ňom stvárnila jednu z hlavných postáv, nežnú a zároveň drsnú Daenerys Targaryen, matku drakov.

V skutočnom živote však pôsobí 33-ročná Emilia Clarke skôr ako milé dievča a, navyše, aj s dobrým srdcom. A to chce dokázať aj celkom originálnym skutkom.

Herečka sa v týchto pohnutých časoch totiž rozhodla využiť svoju popularitu na dobrú vec. Požiadala fanúšikov na svojom instagramovom profile, aby finančne podporili Národný zdravotný systém v boji proti koronavírusu. A to cez charitatívnu organizáciu Same You a ich finančnou zbierkou s názvom Covid-19 Relief Fund. Tá bude slúžiť na rozšírenie lôžok pre pacientov postihnutých chorobou Covid-19, ktorú spôsobuje koronavírus.

V populárnom seriáli si  Emilia zahrala úlohu nekompromisnej matky drakov, Daenerys:

Ako motiváciu uviedla, že dvanástich šťastlivcov, ktorí sa rozhodnú prispieť, vyžrebuje a spoločne si uvaria a zjedia večeru. Samozrejme, že virtuálne. „Dáme dohromady večeru, ktorú si spoločne uvaríme a zjeme. Prediskutujeme spolu veľa vecí ako izoláciu, strach, zábavné videá a fakt, že ja v skutočnosti neviem dobre variť,“ opisuje so smiechom svoj návrh vo videu. Emila má na sociálnych sieťach kvantum fanúšikovských profilov s veľkým množstvom obdivovateľov, ktorí by za možnosť stretnúť sa so svojím idolom urobili možné i nemožné. Aj keď iba virtuálne.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Dearest ones, from my isolation booth I write to you with a plea for help! Due to the current frightening and ever changing coronavirus emergency please would you help me raise £250,000, by donating through the link in my Bio, to provide stroke and brain injury patients with essential support!! This fund will also help in freeing up the hospital beds needed to deal with the pandemic, to care for those who also need a space to heal. 100% of your generosity will fund virtual rehab clinic support in the coming weeks... a very big task and a very big ask but you are all very big hearted souls so I know you’ll want to help me help them! ❤️?❤️ @sameyouorg #togethertogethertogether

Príspevok, ktorý zdieľa @ emilia_clarke,

​Cieľom zbierky je získať 250 tisíc libier, teda zhruba 280 tisíc eur, cez stránku organizácie Same You, ktorú uviedla v linku v jej profile. Charita slúži okrem iného aj v podpore liečby pacientov a prevencii pri mozgovej príhode. Herečka totiž pri natáčaní prvej série seriálu Hry o tróny zažila vážnu mozgovú príhodu.

​Predstaviteľka seriálovej Deanerys dva roky žila s krvnou zrazeninou v mozgu, o ktorej netušila. Tá jej začala počas tréningu v posilňovni masívne krvácať a musela byť okamžite operovaná. Dnes je, našťastie v poriadku, no náročný proces zotavovania ju motivoval k založeniu verejnej zbierky s názvom Same you na pomoc ľudom s rovnakým osudom, a tiež osvete o tomto nebezpečnom ochorení.

 

Súvisiace články

Najčítanejšie