Dobré noviny
Jerome Boateng pomáha v boji s koronavírusom v rodnom Berlíne i v Mníchove
TASR
TASR

Jerome Boateng pomáha v boji s koronavírusom v rodnom Berlíne i v Mníchove

Jerome Boateng
Jerome Boateng — Foto: TASR/DPA

Nemecký futbalista sa zapojil do boja s pandémiou nového koronavírusu a pomáha vo svojom rodnom Berlíne i v Mníchove, kde sídli jeho klub Bayern.

Berlín 31. marca (TASR) - Nemecký futbalista Jerome Boateng sa zapojil do boja s pandémiou nového koronavírusu a pomáha vo svojom rodnom Berlíne i v Mníchove, kde sídli jeho klub Bayern.

Tridsaťjedenročný obranca finančne podporil neziskové organizácie, ktoré v Mníchove pomáhajú s obstarávaním ochranných oblekov a dezinfekčných prostriedkov pre zdravotníkov, v Berlíne zase nakupujú potraviny pre najzraniteľnejších ľudí.

Je dôležité, aby sme si pomáhali, odkazuje

„V takýchto časoch je dôležité, aby sme si všetci navzájom pomáhali. Nás futbalistov často stavajú do úlohy vzorov pre ostatných. No to sú pre mňa v týchto dňoch všetci tí, ktorí napriek ťažkej situácii vykonávajú svoju prácu a starajú sa o to, že život pokračuje ďalej," uviedol Boateng. Informovala agentúra dpa.

V Nemecku evidovali v utorok popoludní viac ako 67-tisíc prípadov ochorenia COVID-19 a 651 mŕtvych. Celosvetovo je v 200 krajinách/územiach potvrdených už vyše 800-tisíc prípadov nákazy novým koronavírusom SARS-CoV-2, podľahlo mu vyše 38.700 osôb.

Už ste čítali?