Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Svojej funkcie sa vzdalo 19 sudcov, aj z Najvyššieho súdu

Budova Najvyššieho súdu, archívna snímka. Foto: TASR/Dano Veselský

Správu aktualizujeme.

Bratislava 31. marca (TASR) – Funkcie sudcu sa vzdalo 19 sudcov najmä z košických súdov a Najvyššieho súdu SR. Svoje vzdanie sa funkcie doručili prezidentke Zuzane Čaputovej v pondelok a utorok. Funkcia im všetkým zanikla k utorkovému dátumu. TASR o tom informoval hovorca prezidentky Martin Strižinec.

Päť sudcov sa vzdalo funkcie na Najvyššom súde SR. NS SR tak opúšťajú Ľubomíra Kúdelová, Emil Franciscy, Daniela Sučanská, Elena Siebenstichová a Helena Haukvitzová.

Najväčší výpadok zaznamenal Krajský súd v Košiciach, ktorý príde o 11 sudcov. Talár si tam vyzliekajú Jozef Kuruc, Milan Konček, Viera Bodnárová, Andrej Šalata, Ladislav Cakoci, Evžen Kelij, Alexander Husivarga, Zoltán Szalay, Jozef Vanca, Janka Kočišová a Mária Hlaváčová. Ich odchod prichádza potom, čo minulý týždeň opustili ten istý súd štyria sudcovia, a to Juraj Sopoliga, Imrich Volkai, Diana Chlebovič Solčányová a Marianna Hrabovecká.

Okresné súdy v Starej Ľubovni, Trebišove a Košiciach-okolie opustia natrvalo Oľga Bitalová, Eliška Čonková a Ľubica Nemcová.