5 tipov pre efektívne cvičenia doma

Ste kvôli karanténe uväznení doma a vaše obľúbene fitness centrum, crossfit skupina alebo workoutové ihrisko sú zatvorené? Pripravili sme si pre vás 5 užitočných tipov, ktoré vám pomôžu pri cvičení doma a nevypadnete kvôli nim z formy.

Viac sedenia = viac cvičenia

Keď ste teraz celé dni zavretí doma, pravdepodobne sedíte viac a k cieľu 10 000 krokov denne sa nedostanete ani náhodou. Pokojne si zacvičte až dvakrát denne, alebo inak zvýšte intenzitu vašich tréningov, aby ste nahradili chýbajúci pohyb

Ako na kardio bez strojov?

Ak doma nemáte posilňovacie stroje, musíte kardio vyriešiť inak. Skúste napríklad jumping-jacks alebo bicyklovanie vo vzduchu pri ľahu na chrbte. Kardio sa dá však nahradiť aj drepmi bez závažia, ktoré robíte v priemernom tempe.

Nové fitness náradie

Zainvestujte a doprajte si nové fitness náradie, s ktorým sa vám bude cvičiť jednoduchšie. Ak nemáte doma nič, pár jednoručiek alebo iné závažia a fitness pomôcky vám rozšíria paletu cvikov, ktoré by ste inak cvičili len s vlastným telom.

Dajte si pozor na stravu

Neustále vysedávanie doma a prevládajúca nuda nás núti navštevovať chladničku častejšie, než je zdravé. Ak ste doteraz nemali rozpis jedla a riadili ste sa len pocitom hladu, je pravý čas si ho zriadiť, aby ste nejedli viac, než je treba.

Chystáte sa behať?

Ak sa chystáte behať do mesta alebo do prírody, nezabudnite si ochranné pomôcky – chirurgické rúško a pokojne hoďte do vrecka aj dezinfekčný gél, ktorý použijete napríklad po stlačení kľučky na vchodových dverách do paneláku.