Štefan Harabin reaguje na aktuálnu situáciu spojenú s koronavírusom

NETKY.SK • 31 Marec 2020, 16:12 • 2 min
Štefan Harabin reaguje na aktuálnu situáciu spojenú s koronavírusom

Štefan Harabin, bývalý sudca Najvyššieho súdu a bývalý líder politickej strany Vlasť komentoval situáciu na Slovensku. Podľa jeho slov by sa ani počas pandémie nemali porušovať základné ľudské práva.

slovakia

left justify in out

Je správne sledovať polohu občanov?

Štefan Harabin sa v rozhovore pre slovenský portál vyjadril k téme sledovania občanov počas pandémie. Podľa jeho slov by telekomunikačné spoločnosti nemali poskytovať citlivé údaje o občanoch vláde. Napriek vážnosti situácie sa podľa slov Harabina dajú aplikovať aj iné účinné riešenia, ktoré by neboli v rozpore so zákonom –  takzvané ústavné prostriedky.

 

Zásah do súkromia občanov

Harabin vyzdvihuje, že ani náhodou nepodceňuje situáciu, no ak by sa tento podnet dostal na Ústavný súd, sudcovia by ho viac než isto vyhodnotili ako zásah do súkromia občanov. Na každú situáciu je nutné reagovať tak, aby boli podniknuté kroky v súlade s ústavou Slovenskej republiky. Harabin tiež tvrdí, že Európska únia by sa mala navrátiť k jej pôvodnej podstate, a to byť hospodárskou úniou. Tiež vyzdvihuje, že Európska únia nezareagovala včas, preto je dnešná situácia taká, aká je.

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Gabriela Nagyova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies