Novinky - 31.03.2020 12:44

Najlepšie by bolo, ak by sa piloti nakazili teraz, tvrdí Helmut Marko

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/ORF

Kolotoč pretekov Formuly 1 sa kvôli pandémii koronavírusu naďalej odkladá a momentálne nie je jasné, kedy a či vôbec nová sezóna odštartuje. Na celú situáciu má však vlastný názor poradca tímu Red Bull Helmut Marko. Ten tvrdí, že by bolo najlepšie, aby sa jazdci nakazili čím skôr. Podľa vlastných slov dokonca sám koronavírus porazil.

Marko tvrdí, že si touto chorobou prešiel zhruba pred mesiacom: „Bol som silno nachladnutý a kašľal som. Trvalo to asi desať dní, čo je u mňa nezvyčajne dlho. Som presvedčený, že príčinou bol koronavírus,” prehlásil pred niekoľkými dňami. Zároveň v rozhovore pre rakúsku televíziu ORF povedal, že by bolo najlepšie, ak by sa najväčšia hviezda tímu Max Verstappen nakazila čím skôr: „Max mi do telefónu povedal, že sa bál možného nakazenia koronavírusom. Najlepšie by bolo, ak by sa nakazil teraz. Má 22 rokov, nehrozí mu veľké riziko. Bol by v lepšej pozícii a na ceste za titulom by bol imúnny.”

Verstappen však nemal byť jediným pilotom, ktorý sa v službách Red Bullu podľa Marka mal nakaziť: „Myšlienka bola taká, že zorganizujeme kemp, počas ktorého by jazdci mohli fyzicky aj psychicky túto situáciu prekonať. Máme štyroch jazdcov vo Formuly 1 a osem alebo desať juniorov. Všetko sú to mladí a silní chlapci s dobrým zdravím. Bol by to ideálny čas na infikovanie sa, keďže by do začiatku svojich šampionátov boli dobre pripravení,” dodal na margo pretekárov. Pod Red Bull totiž nepatria len jazdci A-tímu, ale aj pretekári stajne Alpha Tauri a tiež piloti v akadémii.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora