Reklama

Rádio Jazz ukončilo vysielanie, šírené bolo cez družicu, FM aj DAB+

V piatok 27. marca 2020 ukončila vysielanie slovenská rozhlasová stanica Rádio Jazz. Stalo sa tak niekoľko dní po tom, čo vysielateľovi zamietla Rada pre vysielanie a retransmisiu (RVR) viaceré zmeny v licencii.
Pokračovanie nižšie:

Vysielateľ požiadal mediálneho regulátora konkrétne o zmenu názvu programovej služby z Rádio Jazz na Rádio Mária a tiež prevod obchodného podielu na základom imaní a hlasovacích právach držiteľa licencie C.S.M. group, zo spoločníka – prevodcu Stredoeurópske Mediálne Družstvo na nadobúdateľa Rádio Mária Slovensko, ktorý by prevodom z prevodcu na nadobúdateľa získal 100%-ný podiel na základnom imaní a na hlasovacích právach spoločnosti C.S.M. group.

Rádio Jazz vysielalo od 1. júna 2018, kedy nahradilo Rádio Aktual. Vysielanie stanice bolo dostupné z viac ako 20 FM vysielačov po celom Slovensku, ako aj z jedného DAB+ vysielača v Banskej Bystrici. Dostupné bolo navyše nekódovane aj prostredníctvom družice Astra 3B (23,5°E) či prostredníctvom internetu. Prijímať ho tak mohli poslucháči aj za hranicami a to nielen cez internet, ale aj družicu.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Nevie čo si sľubovali od rádia Jazz…..veľká škoda rádia Aktual.Chýba tu niečo ako rádio Aktual alebo rádio TWIST……ale Jazz????

    1. Jazz – dočasná náhrada, lacná prevádzka. Chcel si udržať frekvencie a licenciu.
      Keď mu nevyšla zmena, tak sa ide súdiť s radou a frekvencie budú na dlho blokované. Pozitívne je zlepšenie príjmu CZ rádií, po vypnutí týchto rusiciek.

    2. Klingáčov bumerang za zrušené regionálky sa práve vrátil v plnej sile…

    3. Ten Jazz bol celkom v pohode. Niečo ako Rádio Twist tu veru chýba, ale Rádio Aktual mu rozhodne nesiahalo ani po členky. Dobre, že zamietli tú de facto transformáciu na náboženské rádio – už sú tu dve a to je viac ako dosť (plus pánbožkárske TV stanice a relácie vo verejnoprávnych aj regionálnych médiách).
      @xixo: o Sorosovi táraš nezmysly ako súdruh birmovaný katolista-komulík expremiér. Univerzálny strašiak – niečo sa mi nepáči, nejaký názor či médium? Je za tým Soros, bububu!

    4. sa rozčuľuješ ako Ľuboško CCCP, ktorý sa zastáva a velebí svojho súdruha pobirmovaného komunistu

    5. xixo: trafená hus zagágala, hahaha. 🙂 Súdruha Ficka a jeho bandy sa dnes môže zastávať už len totálny ľudský odpad bez mozgu a charakteru. Vlastne sa tým verejne hlásiš k mafii, ktorá má na rukách krv.

  2. Keby chcel zmenu na rádio šport, autor by určite aj slzu pustil.

  3. Najlepšie bolo Rádio – Rocková Republika , neviem čo furt špekuluje Majitel rádia . Sveté Rádio to už by tu len chýbalo , také by mali zakázať aby vznikali teda zamietať .

  4. Od začiatku hrali to isté dokola zázrak keď dali niečo nove

  5. Aspoň ide Brno ČR 106,4 a Rádiožurnál 95,1 vysielač Kojal Brno

  6. Prečo by nemohlo byť Rádio Mária? Je kopa podobných staníc a náboženských málo na našu krajinu…

Komentáre už nie sú povolené.