Kam vyraziť za jarnou zábavou?

Vytúžená jar je konečne tu a vy si s deťmi chcete určite užiť trochu zábavy, keď už tá otravná zima konečne odišla.

kam_za_jarni_zabavou-1100x618.jpg Zdroj: Shutterstock

Na jar sa toho dá podniknúť nespočetne veľa a mnohým deťom stačí len výlet do miestneho parku, ktorý bol ešte nedávno zamrznutý.

Slnko a teplo vyvolávajú vo všetkých pozitívnu náladu a človek má tiež viac energie podnikať nové výlety a dobrodružstvá. Kam sa teda so svojimi najbližšími vydáte?

PREHLIADKA ZVIERAT NIKDY NEOMRZÍ

V zime si deti v zoologickej záhrade veľa zábavy neužili a drvivá väčšina ju počas mrazivých dní ani nenavštívila. Prečo sa tam teda nevydať teraz, keď všetko kvitne a znovu sa preberá k životu?

Môžete si tam napríklad aj sadnúť a dať si rodinný obed. Iste to ocenia ako deti, tak aj vy. Po dlhom čase si tiež vonku môžete dať zmrzlinu, z čoho budú nadšení hlavne tí najmenší.

Ak sa nebojíte výšok, zvezte sa na lanovke. Pokocháte sa na nej úžasným výhľadom. Človek v tej chvíli vypne a aspoň na nejaký čas sa odreaguje od bežných činností.

VODNÉ RADOVÁNKY

V zime nebola práve nálada na kúpanie v studenej vode. S jarným návalom však môžete zabudnúť na všetky pochybnosti a začať si baliť plavky do cestovnej tašky.

Samozrejme, ešte nie je také teplo, aby sa dalo navštíviť vonkajšie kúpalisko, preto je vhodnou alternatívou akvapark. Nájdete tam množstvo kĺzačiek a atrakcií, na ktorých sa deti dosýta vyšantia.

U nás je najznámejší akvapark Tatralandia, ale celoročnú prevádzku majú aj mnohé iné vo všetkých kútoch Slovenska. Zabavia sa v nich všetky vekové kategórie a zároveň si pochutia na dobrom jedle a drinkoch.

VÝLET DO ROZKVITNUTÉHO LESA

Ak ste milovníci prírody, vaše kroky budú na jar pravdepodobne smerovať do lesa. Príroda na jar krásne rozkvitá a mnohých z nás baví túto krásu vychutnávať.

Ako však do toho zapojiť aj deti, ktoré väčšinou túžia po zábave a dobrodružstve? Môžete si vyjsť napríklad na nejakú dlhšiu prechádzku, pri ktorej pôjdete cez les, ale cieľová destinácia bude inde.

Deti namotivujete trebárs dobrou cukrárňou, potom sa im hneď pôjde ľahšie. Navyše les hýri množstvom krásnych farieb a možno by ste si tam mohli urobiť aj pár pekných fotiek do rodinného albumu.

Čítajte tiež:

USPORIADAJTE GRILOVAČKU S PRIATEĽMI

Ak máte vy alebo niekto z vašich priateľov k dispozícii záhradu, dá sa to skvelo využiť. Prečo sa po mrazivej zime nezísť v pokoji na záhrade pri grilovačke?

Niekto môže priniesť mäso, iný zákusky, ďalší pečivo, skrátka podľa toho, ako si to rozdelíte. Skvelo si pochutíte a môžete si pripraviť aj nejaké tie domáce drinky.

O zábavu neprídu ani deti, ktoré sa môžu v záhrade vyšantiť s deťmi vašich priateľov. Prípadne môžete pozvať aj ich kamarátov, aby bolo ešte o niečo veselšie.

PRECHÁDZKA NA ZÁMOK

Náučná a zároveň zábavná prechádzka na zámok by tiež mohla potešiť takmer celú rodinu. Môžete zvoliť nejaký blízko vášho mesta, a ak ste už na ňom boli, vyrazte na akýkoľvek iný.

Zámocké záhrady bývajú veľmi krásne a bohaté, určite sa pokocháte a budete mať krásny zážitok. Väčšinou sú tam rôzne atrakcie, ktoré ocenia aj vaši najmenší.

Nech už za jarnou zábavou vyrazíte kamkoľvek, hnacím motorom vám bude slnko a pozitívna energia z vás bude doslova sršať. A čo je najdôležitejšie, jarné dni prežijete s ľuďmi, ktorých máte najradšej.

27.3.2024 5:30| autor: Natálie Gáborová
Viac o téme: detislnko

Čítajte ďalej

Chcete získavať najnovšie informácie zo sveta tehotenstva a materstva?

Prihláste sa na odber nášho newsletteru vyplnením svojej e-mailovej adresy.

Chyba: Email nie je v správnom formáte.
OK: Váš email bol úspešne zaregistrovaný.

* Newslettery vám budeme zasielať najdlhšie 3 roky alebo do vášho odhlásenia. Viac informácií na e-mailovej adrese: gdpr@babyweb.sk.

TOPlist