Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šialený plán? Nakazme našich jazdcov, vraví konzultant Red Bullu

Podľa konzultanta tímu motoristickej formuly 1 Red Bull Helmuta Marka by táto "stajňa" mala proti koronavírusu bojovať v porovnaní s celým svetom inak.

30.03.2020 13:34
Max Verstappen Foto: ,
Max Verstappen.
debata

A to kontrolovaným nakazením svojich jazdcov ochorením COVID-19.

„Máme štyroch pretekárov v F1 a ďalších osem či desať juniorov. Myšlienka je, aby sme zorganizovali špeciálny kemp, na ktorom sa o nich postaráme po mentálnej aj fyzickej stránke. A to bude aj ideálny čas, aby prišla infekcia. Sú to všetko mladé, silné a zdravé osoby,“ povedal Marko pre ORF a informoval o tom portál motorsport-total.com.

Cieľom by bolo, aby všetci prekonali ochorenie a vybudovali si naň imunitu. Organizácia „Corona Campu“ sa však nestretla s pozitívnymi reakciami.

„Všetci mi na to dali negatívnu reakciu,“ prezradil Marko a doplnil tiež, že jazdec tímu Max Verstappen zostal zhrozený, keď o tomto návrhu počul.

V Red Bulle teda zatiaľ žiadny podobný kemp nechystajú, ale jazdci sa napriek tomu udržiavajú v najlepšej možnej kondícii. „Napríklad Max asi jazdí viac ako počas normálnej sezóny. Venuje sa totiž e-športom a občas má aj niekoľko pretekov denne,“ informoval Marko.

Podľa konzultanta má každý pretekár svojho fyzioterapeuta a venuje sa zlepšovaniu kondície. „Teraz je na to ideálna situácia, pretože keď sa raz sezóna začne, tak na podobné aktivity nebude čas,“ myslí si Marko.

debata chyba
Viac na túto tému: #red bull #F1 #koronavírus