3 tipy ako zútulniť chalupu

0 520

Do jarného upratovania sa púšťame nielen vo svojich domácnostiach, ale aj v pivnici, na záhrade a na terase. Ak ale vlastníte rodinnú chalupu, chatu, nezabúdajte, že aj tieto miesta je potrebné pripraviť na novú sezónu.

Ako si ale zútulniť chalupu, či chatu?

1. Kúpte alebo si vyrobte dekoračné závesy

Nové závesy budú príjemným oživením. Skrášlia interiér, prevoňajú ho a zároveň budú chrániť interiér pred priamym slnkom. Dekoračné závesy si môžete vyrobiť aj sami. Ak máte doma nenosené ľanové oblečenie, môžete si z nich dať ušiť pekné nové dekoračné závesy.

V drevených chatách, chalupách krásne vyniknú, najmä v kombinácii s drevom.

Ak máte chatu zariadenú v ľudovom, vidieckom štýle, odporúčame kupovať, alebo si dať vyrobiť pekné závesy s výšivkami, ideálne s výšivkami pre danú oblasť.

2. Dajte kožušinové koberce ku krbu

Ak ste si dali do chaty postaviť nový krb na kľúč a užívate si pohodlie v kruhu rodiny práve pri tomto krbe, okrem investície do nového krbového náradia skúste si na chatu/chalupu doniesť huňatý koberec. Nie však taký koberec, ktorý bežne mávate doma pod konferenčným stolíkom, ale skôr rúna alebo kožušinkové koberce.

Sú teplučké, na dotyk príjemné a využijete ich v každom ročnom období.

Dávajte však pozor, aby ste si ich neznehodnotili sadzami z krbu alebo trieskami z dreva. Koše na drevo a krbové náradie dávajte bokom, aby sa nové koberce ku krbu neznehodnotili.

3. Umiestnite smaltové hrnčeky medzi dvojité okná alebo na plot

Typickými oknami vyberanými na chalupu sú dvojité okná. Pre skrášlenie dvojitých okien odporúčame dávať medzi okná staršie smaltové hrnčeky. Do týchto hrnčekov môžete buď niečo zasadiť, alebo ich dávať len tak samostatne.

Ak ale nemáte dvojité okná, resp. sa vám tento nápad až tak moc nepozdáva, skúste staršie smaltové hrnčeky s krčahmi dať na drevený plot.

Zdroj obrázka:

Autor: TSN52 / Shutterstock.com

Zanechajte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.