Reklama

Nový test kanál v maďarskom DVB-T. Tri platené programy sú šírené voľne

Operátor Antenna Hungária aktivoval v minulom týždni, v maďarskom celoplošnom DVB-T multiplexe C, test kanál v kodeku HEVC. Podľa našich zistení sa kanál identifikuje v prijímacích zariadeniach ako HEVC teszt a dostupný je na ňom test obrazec v HD kvalite. Video bitrate dosahuje v priemere 1,07 Mbps.
Pokračovanie nižšie:

Vysielanie programu je šírené nekódovane (FTA). Ide tak o ďalšie testy nového kompresného formátu v maďarskom DVB-T/T2. Vďaka tomu si môžu diváci po celej krajine overiť, či ich zariadenie už podporuje tento nový štandard. V septembri 2020 majú byť totiž všetky platené programy, z ponuky MinDig TV Extra, šírené už iba z vysielačov v norme DVB-T2 a v kodeku HEVC (MUX C, D a E). Vysielače multiplexov A a B, ktoré budú šíriť voľne (FTA) programy, zostanú aj naďalej vysielať v štandarde DVB-T. Navyše u FTA staníc sa zatiaľ neplánuje ani zmena kodeku.

Ochutnávky

V súčastnosti prebieha v maďarskom DVB-T aj viacero ochutnávok platených staníc, ktoré sú štandardne súčasťou MinDig TV Extra, obdoby našej Plustelky. Voľne preto vysielajú stanice Nickelodeon (do 5.4.), Comedy Central (do 5.4.) a Bonum TV (14.4.).

Pripomeňme, že v tomto týždni (1.4.) prebehne v Maďarsku ďalšie prelaďovanie. O podrobnostiach budeme ešte podrobnejšie informovať v ďalšom článku.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Tipujem to na Arena 4 od TV 4 Hu bude to nový kanál podľa Maďarských webov.Má ísť o športový kanál TV 4.ktorý má vysielať v Maďarsku Indy Car.Zaujímavé je že Maďarsku sa
    spúšťajú nové TV kanály a u nás nič.Markíza mohla mať 2 krát Markízu Cinema a teraz nemá nič.:-(

Komentáre už nie sú povolené.