Domov » Žurnál+ » Autor: Marianna Brázdilová

Žurnál+

Veľkonočné vajíčka z včelieho vosku

Marianna B. » Tvorba / 2020-03-30 13:00:01 /  3 komentáre / 18 lajkov

Bežné povinnosti + neustále dezinfikovanie domu, umývanie rúk, pranie, varenie a šitie rúšok - riešenie neodkladných záležitostí... priznám sa, tento žurnál som chcela napísať skôr :) 

Ale poďme o tých veľkonočných vajíčkach, veď čo nevidieť, je tu Veľká Noc. Vajíčka slepačie, vajíčka husacie, pštrosie, vajíčka maľované, vajíčka čokoládové, drevené, háčkované, dokonca betónové... a čo tak z včelieho vosku vo forme sviečky? Praktické, nie? :)

 

 

Keď som bola malá, mamina každoročne aspoň mesiac dopredu vyfukovala vajíčka a maľovala. Mali sme doma, ako sa dnes hovorí, tvorivé dielne. Samozrejme, všetci sme sa pridali. Bola to celá veda - správna konzistencia farby, natierať tak, aby vajíčka neboli fľakaté, zdobenie hlavičkou špendlíka, záverečné lakovanie... môj sused - detský kamarát mi hrdo ukazoval svoju zbierku maľovaných vajíčok, medzi nimi aj tie od nás :) Nuž, pekné spomienky.

 

 

Tradícia zdobenia vajíčok sa samozrejme preniesla aj do mojej vlastnej rodiny, ale s použitím iných techník - tuš, omotávanie bavlnkou, fixka... a keďže sa mi z vyfukávania obsahu vajíčka vždy krúti hlava, celkom sa teším z úplne nového spôsobu a to z odlievania vajíčok z včelieho vosku. Keby nás tento rok niekto prišiel (symbolicky) vyšibať a pokropiť vodou (čo teda v týchto časoch škoda, že nepríde) a my sme sa chystali, určite by si mohol u nás vybrať okrem maľovaného aj takéto vajíčko. Je pekné, prírodné, z včelieho vosku, medovovoňavé aj praktické. Určite neostane zabudnuté, pretože táto sviečka krásne zhára a spríjemňuje veľkonočný čas, ktorý však tentokrát budeme sláviť doma iba v úzkom rodinnom kruhu.

 

 

Aj vy by ste chceli takéto originálne vajíčko darovať manželovi, synovi, alebo ho poslať tým, ktorí by vás za normálnych okolností navštívili? Všetko sa dá.

od romanti :)

Komentáre

MirianaOli Určite zaujímavé a originálne:)

2020-03-30 13:36:44

soul.LIGHT Krásne sú a isto i voňavé ♥️

2020-03-30 16:10:27

romanti Ďakujem za kopec lajkov a priazne:) Vajíčka naozaj voňajú ako med a môžu sa stať originálnym darčekom. Z odlievaných sviečok, ktoré mám, sú tieto asi najobľúbenejšie:)))

2020-03-31 11:35:031x

Pre komentovanie musíš byť prihlásený, nejde to ináč.

Vecičky nájdete

V žurnáli sú spomínané:

TOP Žurnál - Týždeň

Najlepšie žurnály posledného týždňa TOP žurnál mesiac »

TOP Žurnál Mesiac

Najlepšie žurnály mesiaca

Viac »
Kompletná hitparáda žurnálov »