Vitajte na webe nezávislého časopisu o opere, klasickej hudbe a balete Opera Slovakia.

Reklama

Podporte činnosť Opera Slovakia

30. marca 2020 redakcia Sezóna 2019/2020

Slovenská filharmónia u vás doma

Slovenská filharmónia, foto: Peter Brenkus
Veľkosť písma
A
A
A
Bratislava – Koncerty Slovenskej filharmónie sa kvôli mimoriadnej situácii pandémie koronavírusu do odvolania nekonajú. Záznamy vybraných koncertov môžu milovníci klasickej hudby v týchto dňoch sledovať aj v bezpečnom pohodlí domova prostredníctvom modernej digitálnej koncertnej siene Slovenskej filharmónie, ktorá v bratislavskej Redute funguje od roku 2008.

(reklamný článok, SF)

Online hudobný archív je k dispozícii na stránke https://stream.filharmonia.sk. Webový odkaz na tento archív je dostupný aj z domovskej stránky Slovenskej filharmónie www.filharmonia.sk v sekcii „Koncerty online“, kde je sprístupnených takmer štyristo záznamov koncertov. Projekt digitálnej koncertnej siene Slovenskej filharmónie sa zrealizoval na podnet riaditeľa SF Mariána Lapšanského v roku 2008 a záznamy koncertov pripravuje tím s pracovným názvom „Streamboyz“.

Streamboyz Slovenskej filharmónie, Václav Frkal, Stanislav Beňačka, Marek Piaček, foto: Streamboyz

Prečítajte si tiež článok z roku 2018:
Stream Slovenskej filharmónie oslavuje svoje 10. narodeniny

,,Snažíme sa o zaujímavú dramaturgiu a vzhľadom na návyky jednotlivých skupín, ale i aktuálne požiadavky, napr. potreby rodičov a učiteľov, ktorí vítajú naše videá ako účinnú pomoc pri dištančnom vyučovaní, selektujeme ponuku nášho Archívu do niekoľkých žánrových celkov, pre ktoré sme pripravili špeciálny časový rozvrh zverejňovania koncertov.“ uvádza dramaturg Slovenskej filharmónie.

Sekcia koncertov Filharmonická škôlka ponúka koncerty špeciálne pripravované pre rodičov a deti, ponuka bude aktualizovaná vždy v stredu8.30 h. na stránke: https://stream.filharmonia.sk/koncerty/vzdelavacie-a-rodinne-koncerty/

Sekcia Hudobných akadémií obsahuje mnoho výchovných koncertov, ktoré môžu využívať učitelia základných umeleckých škôl, ale i základných škôl práve v aktuálnej situácii dištančného vzdelávania. Slovenská filharmónia ponuku aktualizuje vždy v piatok9.30 h. na stránke: https://stream.filharmonia.sk/koncerty/vzdelavacie-a-rodinne-koncerty/

Sekcia Symfonické koncerty je aktualizovaná vo štvrtok 19.00 h. na stránke https://stream.filharmonia.sk/koncerty/sf/. Táto sekcia obsahuje aj záznamy koncertov Slovenského filharmonického zboru, ponuku nájdu milovníci zborového umenia na stránke https://stream.filharmonia.sk/koncerty/sfz/

Slovenská filharmónia, Slovenský filharmonický zbor, foto: Ján Lukáš

V sekcii Komorné koncerty nájdu záujemcovia alternatívne typy koncertov. Komorné koncerty a recitály sú aktualizované vždy v nedeľu16.00 h. na stránke: https://stream.filharmonia.sk/koncerty/komorne-koncerty-a-recitaly/. Táto ponuka sa bude striedať s ponukou koncertov Slovenského komorného orchestra na stránkach: https://stream.filharmonia.sk/koncerty/sko/

Sekcia Organové koncerty bude aktualizovaná vždy v nedeľu predpoludním o 11.00 h. na stránke: https://stream.filharmonia.sk/koncerty/organove-koncerty/

Uvedené časy sa týkajú noviniek, prvého zverejnenia. Od toho momentu zostávajú odkazy k dispozícii permanentne, na neobmedzenú dobu.

Vzhľadom na rôznorodú vekovú kategóriu divákov budú koncerty z Archívu Slovenskej filharmónie paralelne zverejňované aj na sociálnych sieťach Facebooku, Instagrame a Twitteri Slovenskej filharmónie nasledovne:

Filharmonická škôlka – streda 8.30 h.
Hudobné akadémie – piatok 9.30 h.
Symfonické koncerty – štvrtok 19.00 h.
Komorné koncerty SKO – nedeľa 16.00 h.
Organové koncerty – nedeľa 11.00 h.

,,Časy zverejňovania sú prispôsobené aktivitám v rodinnom prostredí s malými deťmi. Pre školy, abonentov a návštevníkov sme zachovali časy, v ktorých sú zvyknutí prichádzať na koncerty. Prvým plánovaným programom bude Filharmonická škôlka v stredu 1. apríla o 8:30.

Na FB reagujeme na podnety našich poslucháčov a zverejňujeme aj iné zaujímavé koncerty.

Želáme všetkým priaznivcom hudobného umenia a – samozrejme nielen im, aby sme spoločne zvládli súčasnú náročnú situáciu vo fyzickom zdraví, a vďaka nášmu aktuálnemu online programu i v dobrej psychickej kondícii.“ dodala Martina Tolstova, tlačová tajomníčka Slovenskej filharmónie.

www.filharmonia.sk

Informovala: Martina Tolstova, SF

PR článok

Zdieľať:

O autorovi

redakcia
Zistiť viac
Článok je chránený autorským zákonom a jeho akékoľvek použitie, alebo šírenie bez písomného súhlasu redakcie Opera Slovakia alebo autora je zakázané.
Opera Slovakia o.z. nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v časopise Opera Slovakia.

Komentáre

Pridajte komentár

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť/registrovať.


Tlačová konferencia Slovenského národného divadla v Bratislave k sezóne 2024/2025
(videozáznam zdroj: FB SND)