Známy mládežnícky tréner Jozef Minarovič oslávil 75 rokov

Bratislava mala vždy veľa výborných a známych mládežníckych trénerov.  Jedným  z nich je aj  Jozef Minarovič, bývalý dlhoročný mládežnícky tréner, ktorý v nedeľu 29. marca oslávil 75 rokov. Je odchovancom Dynamo Energia Bratislava, ktoré v tom čase trénoval  a hrával na cyklistickom štadióne.

Vtedy väčšina mládežníkov z Energie sa venovala okrem futbalu viacerým športom, vzhľadom na blízkosť zimného štadióna, najmä hokeju. Jozef Minarovič v dorasteneckom veku hrával za Slovan Bratislava a Slavoj Potravinár, predchodca BEZ Bratislava. Počas vojenčiny pôsobil v južných Čechách. Po návrate pokračoval v aktívnej činnosti vo Vinohradoch a začal pomáhať nestorovi slovenskej športovej žurnalistiky Jozefovi Kšiňanovi v Energii trénovať žiakov. Pri prechode mládežníckej základne v roku 1969 do Rapidu Bratislava viedol starších žiakov. V Štarte Bratislava trénoval 10 rokov a  v ŠK Vrakuňa s krátkymi prestávkami 30 rokov.  Okrem toho viedol žiakov v Spojoch, Vinohradoch a v Moste pri Bratislava.

V rokoch 1973-1976 viedol výber žiakov Slovenska, za ktorý hrali a neskôr sa z nich stali uznávaní hráči, ako J. Chovanec, M. Luhový, Bielik, Baláž, Víger, Moravec, Fieber, Šimkovič, Baran a J. Lehocký. ,,Išlo naozaj o výber z celého Slovenska a nielen z veľkých klubov. Na jar 1975 odohrala žiacka reprezentácia prvý medzinárodný zápas proti výberu Čiech  a Moravy ako predzápas kvalifikácie ME 1976 Československo – Portugalsko. Pred takmer vypredaným štadiónom na Letnej prehrali sme po vyrovnanom priebehu 0:1. V tom čase na sústredenia a kontrolné zrazy bol využívaný hlavne areál v Kalinove pri Lučenci,“ loví vo svojich spomienkach Jozef Minarovič, ktorý naďalej pracuje s mladými ľuďmi ako delegát ObFZ Bratislava-mesto. Mimochodom, do Kalinova v majstrovských časoch chodil aj Spartak Trnava a jeho legendárny tréner Anton Malatinský sa o tamojšom trávniku vyjadril, že je taký skvelý, ako v mekke svetového futbalu vo Wembley.

Jozef Minarovič celú trénerskú kariéru trénoval popri zamestnaní. V roku 1969 bol najmladším trénerom II. triedy na Slovensku, je držiteľom strieborného odznaku za rozvoj československého futbalu  a v tréningovom procese vždy dbal na rozvoj techniky hráčov a viedol ich  k hre oboma nohami.

Vedenie BFZ, ObFZ Bratislava-mesto a ObFZ Bratislava-vidiek sa pripájajú k početným gratulantom, oslávencovi k veľkému životnému jubileu želajú veľa zdravia, rodinnej pohody a životného optimizmu!

Milan Valko, manažér komunikácie PR BFZ


PARTNERI
  • BSK
    ZSE
    11teamsports
  • FUTBAL SERVIS
    DEMISPORT
    SLOVNAFT
  • GRANDEN
    JAKO
    PANINI