Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Život v Manchestri? Bojím sa ísť na 15-minútovú prechádzku

Nemecký futbalový reprezentant Ilkay Gündogan sa iba ťažko vyrovnáva s obmedzeniami súvisiacimi s pandémiou nového koronavírusu.

29.03.2020 16:00
Ilkay Gündogan Foto: ,
Ilkay Gündogan.
debata

„Musím priznať, že nie je ľahké sa s tým vyrovnať. Je to výnimočná situácia, ktorá sa dá iba veľmi ťažko uchopiť,“ citovala stredopoliara Manchestru City agentúra SID.

Gündogan nemá ani tušenie, ako dlho bude trvať súčasný stav. S ním spojené obmedzenia sociálnych kontaktov ho však vôbec netešia. „Človek má strach, keď má ísť 15 minút von na prechádzku. A to je pritom paradoxne v Manchestri mimoriadne pekné počasie.“

Počas prerušenia Premier League dostal spoločne so spoluhráčom Leroyom Sanem možnosť využívať jedno z fitnescentier. „Cvičím v ňom každý druhý deň. Priestory sú síce pre verejnosť uzavreté, no my dvaja ich môžeme využívať. Môžeme sa tak udržiavať v kondícii,“ povedal Gündogan.

Podľa jeho informácií by chceli „Citizens“ koncom apríla obnoviť tréningový proces. „Pravdupovediac, nedokážem si to v tejto chvíli predstaviť. Neviem, ako by to bolo možné,“ poznamenal.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

A situation we've never been in before & it shows again that there are far more important things than football. Stay calm and take care of yourself

Príspevok, ktorý zdieľa Ilkay Gündogan (@ilkayguendogan),

Gündogan sa už pred pár dňami aktívne zapojil do boja proti pandémii koronavírusu. Preplatil náklady nákupnej služby, ktorú zriadili hráči amatérskeho klubu SVG Birgden-Langbroich-Schierwaldenrath. Tá vznikla v spolupráci s regionálnymi orgánmi v kraji Heinsberg v spolkovej krajine Severné Porýnie-Vestfálsko a pomáha ľuďom, ktorí si nedokážu sami nakúpiť.

Gündogan taktiež poslal podporné balíky 150 zdravotným sestrám na jednotkách intenzívnej starostlivosti v troch nemocniciach.

debata chyba
Viac na túto tému: #Ilkay Gündogan