Premiéra filmu Služobníci je preložená na november

NETKY.SK • 10 Marec 2020, 17:00 • 2 min
Premiéra filmu Služobníci je preložená na november

BRATISLAVA - Nový film Ivana Ostrochovského Služobníci zamieri do slovenských kín v novom termíne 12. novembra. Vzhľadom k aktuálnej situácii týkajúcej sa zvyšujúceho sa počtu osôb infikovaných novým koronavírusom sa však jeho organizátori rozhodli festival nateraz zrušiť.

slovakia

left justify in out

Veľkolepé otvorenie prerušené

Po nedávnej úspešnej svetovej premiére na Berlinale mala snímka v stredu 11. marca slávnostne otvoriť Medzinárodný filmový festival Febiofest Bratislava. Situácia je však iná. 

 

img

 

Tvorcovia

"Keďže sme boli nútení premiéru filmu Služobníci presunúť na neskorší termín, spolu s tvorcami sme sa rozhodli pre nový termín, ktorý symbolicky prepojí tému a posolstvo filmu s výročím Nežnej revolúcie," povedala riaditeľka distribučnej spoločnosti Filmtopia Silvia Učňová Kapustová. "Cesty filmu sú nevyspytateľné," dodal režisér Ivan Ostrochovský, ktorého novinka už získala v zahraničí veľký ohlas.

 

img

 

O filme

Ohromujúce dielo s jedinečným štýlom a príbehom. Aj takúto chválu si vyslúžil čierno-biely filmový príbeh mladých kňazov z totalitného Československa, ktorí sa musia rozhodnúť medzi cestou svedomia alebo cestou kolaborácie. Píše sa rok 1980.

 

img

 

Priblíženie

Michal a Juraj sú študenti kňazského seminára v totalitnom Československu. Vedenie fakulty sa zo strachu pred zatvorením školy snaží formovať seminaristov do podoby vyhovujúcej režimu. Každý z mladých bohoslovcov sa musí rozhodnúť, či podľahne pokušeniu a zvolí si ľahšiu cestu kolaborácie alebo cestu svedomia a dostane sa tak pod drobnohľad cirkevného odboru Štátnej bezpečnosti.

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona