Majiteľ NY Rangers a Knicks Dolan mal pozitívny test na koronavírus

Majiteľ NY Rangers a Knicks Dolan mal pozitívny test na koronavírus

New York 29. marca 2020 (TASR/HSP/Foto:SITA/AP-Mary Altaffer,)

 

James Dolan, majiteľ klubu hokejovej NHL New York Rangers a basketbalovej NBA New York Knicks, mal pozitívny test na nový koronavírus. Šesťdesatštyriročný americký biznismen sa nachádza v izolácii a má len mierne, takmer žiadne symptómy ochorenia

Na snímke James Dolan

Dolan sa stal prvým vlastníkom klubu z jednej z amerických profesionálnych športových súťaží, ktorému diagnostikovali COVID-19. V sobotu potvrdil, že napriek ochoreniu si bude z karantény naďalej plniť funkciu šéfa exekutívy newyorskej športovej a zábavnej spoločnosti Madison Square Garden Co.

Reklama

Zámorskú NBA prerušili po tom, čo niekoľkých hráčov vrátane Rudyho Goberta z Utahu Jazz pozitívne testovali na nový koronavírusu. NHL takisto stopli pre obavy zo šíriacej sa nákazy, neskôr vedenie ligy oznámilo pozitívne prípady u dvoch hráčov Ottawy Senators a dvoch hráčov Colorada Avalanche.

Na infikovanie novým koronavírusom zomrelo v USA už 2010 ľudí, čo predstavuje zdvojnásobenie prípadov v priebehu iba troch dní. Asi štvrtina z nich pripadá na mesto New York, ktoré je najťažšie zasiahnutou oblasťou v USA. V počte obetí sú USA na treťom mieste po Taliansku (10.023) a Číne (3295). Spojené štáty však majú najviac potvrdených prípadov nákazy na svete. Je ich viac ako 121.000, čím sa dostali pred Taliansko (vyše 92.000) a Čínu (vyše 81.000).

Reklama

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

15:11

Počas konfliktu na Ukrajine zahynulo už vyše 50.000 príslušníkov ruskej armády. Uviedla to v stredu spravodajská televízia BBC s odvolaním sa na svojich redaktorov, nezávislý spravodajský web Mediazona a dobrovoľníkov. Správu priniesla agentúra AFP.

15:08

Americký Národný úrad pre letectvo a vesmír (NASA) v utorok oznámil, že jeho prieskumný minivrtuľník na Marse poslal na Zem poslednú správu a po novom bude slúžiť ako nepohyblivá jednotka na zber údajov na povrchu červenej planéty. Informovala o tom agentúra AFP.

Miniatúrna helikoptéra mala pôvodne dokázať, že je možné lietať v mimoriadne riedkej atmosfére Marsu.

14:24

Zatiaľ nič nenasvedčuje tomu, že by Európska komisia (EK) mala Slovensku pozastaviť čerpanie eurofondov alebo financií z plánu obnovy. Spôsob zabezpečenia finančných záujmov EÚ po zrušení špeciálnej prokuratúry či zavedenie finančných limitov do štátneho rozpočtu sú odborné otázky, o ktorých sa v súčasnosti rokuje, uviedol v stredu po rokovaní vlády vicepremiér pre plán obnovy a eurofondy Peter Kmec (Hlas-SD).

14:21

Ak by napätie na Blízkom východe malo trvalý vplyv na ceny energií a infláciu, Európska centrálna banka (ECB) bude môcť začať upravovať pôvodné plány znižovania úrokových sadzieb. Povedal to guvernér francúzskej centrálnej banky a člen Rady guvernérov ECB Francois Villeroy de Galhau. Informovala o tom agentúra Reuters.

ECB by mala tento týždeň poslednýkrát podržať sadzby nezmenené
Na snímke ruské koleso pred budovou Euróspkej cemntrálnej banky (ECB) vo Frankfurte nad Mohanom
14:18

Ruský najvyšší súd zrušil v stredu rozsudok a trest vynesený v prípade ruského vedca Valerija Golubkina obvineného z vlastizrady a nariadil konanie nového súdneho procesu. Informovala o tom agentúra Reuters.

Golubkina odsúdili na 12 rokov väzenia za vlastizradu vlani v júni po tom, čo ho uznali za vinného z vyzradenia štátnych tajomstiev “predstaviteľom zahraničných organizácií”.

13:48

Cena zemného plynu v Európe v dôsledku konfliktov na Blízkom východe dosiahla v stredu najvyššiu úroveň od začiatku januára. Informovala agentúra DPA.

Cena referenčného európskeho kontraktu na plyn s dodávkou v nasledujúcom mesiaci na burze TTF v Amsterdame sa v stredu dopoludnia nakrátko vyšplhala na 33,95 eura za megawatthodinu (MWh).

13:47

Novým predsedom predstavenstva MH Manažment sa stal Ján Kluch. Predsedom predstavenstva MH Teplárenský holding (TH) je Martin Húska. Informáciu zverejnilo Ministerstvo hospodárstva SR na svojej webovej stránke.

13:46

Inflácia meraná harmonizovaným indexom spotrebiteľských cien (HICP) podľa európskej harmonizovanej metodiky sa v marci medziročne znížila na 2,7 % z februárových 3,8 %. Medzimesačná HICP inflácia dosiahla hodnotu 0,1 %. V stredu o tom informoval Štatistický úrad (ŠÚ) SR.

13:43

Rokovania medzi Izraelom a Hamasom o prímerí v Pásme Gazy a výmene rukojemníkov sa zastavili, uviedol v stredu katarský premiér Muhammad bin Abdarrahmán Ál Sání. Informovala o tom agentúra AFP.

Sprostredkovatelia dúfali, že sa im podarí dosiahnuť prímerie pred začiatkom ramadánu, ale počas moslimského posvätného mesiaca, ktorý sa skončil minulý týždeň, sa pokrok opakovane nepodarilo dosiahnuť.

13:36

Nemecká polícia zadržala desať podozrivých v rámci rozsiahlej razie proti medzinárodnej skupine prevádzačov, ktorá privádzala ilegálne do Nemecka zväčša čínskych občanov. Oznámili to v stredu nemecké úrady. Informovala agentúra DPA.

Do policajnej operácie sa zapojilo viac než 1000 príslušníkov Spolkovej polície a ďalších bezpečnostných služieb.

13:23

Kontroverzné ložisko zemného plynu na severe Holandska, ktoré desaťročia spôsobovalo zemetrasenia, sa natrvalo uzavrie, čo pre mnohých obyvateľov, ktorých domy utrpeli vážne škody, predstavuje úľavu.

Senát po rokoch politických sporov v utorok napokon schválil zákon o odstavení ložiska v provincii Groningen k 1. októbru 2024.

13:15

Hospodárska budúcnosť Európskej únie s dôrazom na ochranu jednotného trhu a konkurencieschopnosť, ale aj situácia na Blízkom východe, eskalácia napätia medzi Izraelom a Iránom a vojna na Ukrajine sú hlavnými témami dvojdňového mimoriadneho summitu EÚ, ktorý sa uskutoční v stredu a vo štvrtok v Bruseli.

Lídri členských krajín sa začnú schádzať okolo 17.00 h v budove Európskej rady.

12:59

Nemecká ministerka zahraničných vecí Annalena Baerbocková a britský minister zahraničných vecí David Cameron sa v stredu zúčastňujú na krízových diplomatických rokovaniach v Izraeli.

Obaja sa stretli s izraelským prezidentom Jicchakom Hercogom a podľa nemeckého ministerstva zahraničných vecí plánovali viesť ďalšie samostatné rozhovory s poprednými izraelskými predstaviteľmi.

12:48

Baku v stredu obvinilo Paríž z nátlaku a vyhrážok voči Azerbajdžanu. Francúzsko v utorok informovalo, že povolalo späť do vlasti svoju veľvyslankyňu v Baku Anne Boillonovú na konzultácie a obvinilo kaukazskú krajinu, že podniká kroky, ktoré poškodzujú bilaterálne vzťahy medzi oboma krajinami.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke goticko-renesančný kaštieľ v Šimonovanoch, niekdajšej samostatnej obci a dnes časti Partizánskeho, patrí k najstarším svojho druhu na Slovensku

Autor: FOTO TASR-Radovan Stoklasa

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali