Vášáryová a Bartoška si štrngli na diaľku

DasaaBartak resizePri príležitosti uvedenia novej snímky Šťastný nový rok 2 dobro došli sa jej tvorcovia a herci stretli (15.12.) naraz na dvoch miestach – v Prahe a Bratislave. Zatiaľ čo na nábreží Vltavy oslavovali herecké esá Dagmar Havlová, Jiří Bartoška a Ján Koleník, v bratislavskom hoteli Sheraton sa k nim pripojili kolegovia zo Slovenska – Emília Vášáryová, Táňa Pauhofová, Zuzana Norisová, Gabriela Marcinková, AničkaKadeřávková, Jozef Vajda, Tomáš Maštalír, Marek Majeský, producentka Adriana Kronerová a režisér Jakub Kroner. Filmové lásky a priatelia si na úspech filmu pripili netradične, prostredníctvom internetového prepojenia.

„Dúfame, že náš film Šťastný nový rok 2 sa vám bude páčiť, lebo nám sa nakrúcanie veľmi páčilo. Prajeme vám Šťastný nový rok 2 v kinách – už po sviatkoch,“ želajú svojim fanúšikom a divákom. Ako si spomínajú na filmovanie pokračovania úspešnej česko-slovenskej snímky?

Nakrúcali sme v máji v Chorvátsku. Bolo tam krásne, veľmi sme si to užili. Už by som chcela nakrúcať len tak – s celou rodinou v Chorvátsku,“ 146A1468 resizeusmieva sa herečka Zuzana Norisová a pokračuje: „Zakaždým, keď ma Adriana Kronerová s jej tímom osloví, je to z mojej strany áno. Zažila som, čo už nikdy nezažijem,“ spomína.

„Najprv som bola veľmi rada, lebo v máji som v Chorvátsku nebola veľmi dávno a na všetkých som sa veľmi tešila,“ prezrádza herečka Emília Vášáryová. „Ale potom som to mala trochu komplikovanejšie, pretože zrazu otvorili naše divadlo a ja som v ňom musela skúšať a na filmovanie dochádzať,“ vysvetľuje. Samotné nakrúcanie a voľný čas v Chorvátsku si však nezabudnuteľná herečka vychutnala. „S Dagmar Havlovou sme si spravili pekné výlety. Ona je veľká cestovateľka, tak som sa k nej pripojila a bola rada, že môžem s ňou pochodiť,“ dodáva.

Pre herca Janka Koleníka znamenalo filmovanie pri Stredozemnom mori aj prinavrátenie pocitu slobody. „Bol som šťastný, že sme mohli po všetkých tých lockdownoch vycestovať a nakrútiť to. Nie je to v súčasnosti samozrejmosť,“ hovorí.

Príbeh filmu sa začína na Silvestra, keď Marek (Ján Koleník) požiada Hanu (Táňa Pauhofová) o ruku. Jej súhlas rozpúta bláznivý kolotoč 146A1808 resizeudalostí, predchádzajúci ich svadbe v nádhernom prostredí pri „česko-slovenskom“ mori v Chorvátsku. Trojica Haniných priateliek (Antónia Lišková, Zuzana Norisová, Gabriela Marcinková) a ich rodiny opäť vnášajú do zdanlivo jednoduchej prípravy svadby dobrodružstvo, napätie, zábavu a niekedy aj drámu. Zatiaľ čo jedna z nich je momentálne bez partnera, druhá má okolo seba hneď dvoch súperiacich sokov a tretia manžela, ktorý svojou bezstarostnosťou už naozaj prekračuje všetky hranice (v tomto prípade dokonca hranice schengenu). Všetci v podstate nechtiac robia všetko pre to, aby zamilovanej dvojici svadbu skomplikovali, alebo ich vlastným príkladom odradili, až tak, že k nej skoro ani nedôjde... Skvelú hereckú zostavu prvého filmu (Emília Vášáryová, Jiří Bartoška, Tomáš Maštalír, Marek Majeský, Anna Kadeřávková, Petr Vaněk, Karolína Tkáčová, Nina Petrikovičová) dopĺňajú Dagmar Havlová a Jozef Vajda v úlohách Marekových rodičov. Zahraničie aj tentoraz zastupujú zvučné mená: taliansky herec Marco Bonini a Chorváti Toni Gojanović a Goran Bogdan.

Romantickú komédiu Šťastný nový rok 2 dobro došli Jakuba Kronera a Adriany Kronerovej uvedú české kiná v predpremiére 26. decembra a v premiére 30. decembra. Do slovenských kín príde čoskoro.

 

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.