Trojka z kuchyne

Trojka z kuchyne foodblogerky Nikolety Kováč

Byť vegánom je pre niekoho nepredstaviteľné. Vzdať sa mäsa, syrov či vajec však vôbec nemusí byť náročné. Nikoleta Kováčová je toho jasným dôkazom. Foodblogerka Surová dcérka, ktorá vydala prvú slovenskú vegánsku kuchárku a nepozná v kuchyni prekážky, nám odpovedala na naše tri zvedavé otázky z kuchyne.

1. Aká je Vaša najobľúbenejšia a najvyužívanejšia surovina v kuchyni?

Snažím sa variť pestro, takže využívať všetko rovnomerne. Obľúbené sú u mňa ale borlotti fazule, ktoré používam určite zo strukovín najradšej.

2. Bez akej kuchynskej pomôcky by ste si nevedeli predstaviť varenie?

Celkom základná vec, na ktorú som si veľmi zvykla – silikónová špachtľa, ktorú používam namiesto všetkých varešiek. Skvelo sa s ňou „vyškrabe” aj posledná kvapka omáčky z hrnca. Je to drobnosť, ale keď som v kuchyni bez nej, tak mi chýba.

3. Spomínate si, že by ste ako dieťa mali voči nejakému jedlu averziu? Pretrváva dodnes?

Cibuľa bola vždy moja slabá stránka. Cibuľová polievka – nočná mora. Raz ma stará mama naháňala s cibuľovým čajom. Teraz je už môj vzťah k cibuli lepší, ale musím si ju pripraviť podľa seba tak, aby mi v jedle chutila.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *