Na nábreží Dunaja pripravuje J&T Real Estate (JTRE) už niekoľko mesiacov výstavbu dominanty hlavného mesta, ktorou je mrakodrap Eurovea Tower s predpokladanou výškou 168 metrov. Okrem toho plánuje aj pokračovanie projektu Eurovea 2. Zónu by mala prepájať lávka cez Dunaj, tá by mala ústiť k ďalšiemu projektu JTRE Nové Lido.

V rámci Eurovea City vyrastie aj menšia rezidencia Ganz House, na rezidenčnú časť Eurovey zároveň nadviaže Eurovea Riverside.

Stavebné povolenie majú aj dve kancelárske budovy. Vyššia Pribinova Y na nábrežnej promenáde bližšie k Mostu Apollo ponúkne 22-tisíc štvorcových metrov prenajímateľnej plochy. Má pätnásť nadzemných a tri podzemné podlažia.

Pribinova X lemuje priestor Pribinovej a Čulenovej ulice a má dve výškovo rozdielne časti – pozdĺž Pribinovej kopíruje výšku Eurovey, v smere na Čulenovu bude korešpondovať s protiľahlým nárožím Ganz Housu. Budova bude mať deväť nadzemných podlaží, pričom prvé a druhé je riešené zasunutím do priestorov nákupného centra.

Výstavba pokračuje

Spoločnosť JTRE si v týchto dňoch vybrala firmy, ktoré budú pracovať na výstavbe pokračovania multifunkčného komplexu Eurovea, ktorého súčasťou je aj spomínaný prvý slovenský mrakodrap. Stavebné spoločnosti sa majú zamerať na budovanie základových dosiek a železobetónových nosných

Predplaťte si TREND za najvýhodnejšiu cenu už od 1 € / týždeň

  • Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
  • Prémiový prístup na weby Mediálne, TRENDreality a ENJOY
  • Menej reklamy na TREND.sk
Objednať predplatné

Máte už predplatné? Prihláste sa