Zažívame nevšedné okolnosti. Vo svete sa výskyty vysoko nákazlivých chorôb a epidémií diali a dejú. Globálna pandémia až taká bežná nie je. Podľa oficiálnych údajov to naposledy bola ázijská chrípka v rokoch 1956 až 1958, potom hongkonská chrípka z roku 1968 a naposledy HIV od začiatku 80. rokov minulého storočia.

Treba si uvedomiť, že máme neporovnateľne jednoduchšie podmienky, ako stráviť domácu karanténu, než mala generácia pred nami niekedy pred dvadsiatimi rokmi. Drvivá väčšina populácie by na prácu z domu mohla zabudnúť, len pár vyvolených malo dial-up pripojenie.

Informácie cez net mohli dostať možno z niekoľkých webov a IRC. A voľný čas mohli tráviť sledovaním televíznych staníc, čítaním kníh a hraním sa na práve vydanom PlayStation 2. Dnes s aspoň priemerným pripojením sa dá obslúžiť takmer každý aspekt pracovného aj osobného života v situácii, že človek ostane doma.

Hodiny zábavy a vzdelávania zadarmo

Imunitný systém určite neposilní depresia a depresiu zas vie výrazne odbúrať nepreberné množstvo aktivít, ktoré sú dostupné online. Keď sa to tak vezme, stačí len internetový prehliadač a je o takú či onakú zábavu postarané na celé dni.

Ako sa zabaviť v karanténe? Veľa online služieb je úplne zadarmo

YouTube skrýva aj tisícky ozaj hodnotných videí Zdroj: Pexels

Netreba pripomínať, že už len obyčajný YouTube je nekonečná studnica nie iba zábavných, ale aj poučných videí. Je pravda, že je tam aj neskutočne veľa balastu, ale pri správnom začiatku potom algoritmus vie odporúčať podobné videá.

Respektíve také, ktoré by mali byť pre vás zaujímavé. Zostavenie správneho playlistu dokumentov môže napríklad pomôcť aj pri domácom učení potomkov. Samozrejme, väčšina kvalitného obsahu je v angličtine.

Google má dva zaujímavé projekty, ktoré bezplatne dokážu fascinovať nie hodiny, ale celé dni.

Prvým je

Predplaťte si TREND za najvýhodnejšiu cenu už od 1 € / týždeň

  • Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
  • Prémiový prístup na weby Mediálne, TRENDreality a ENJOY
  • Menej reklamy na TREND.sk
Objednať predplatné

Máte už predplatné? Prihláste sa