Pochybné praktikySpam

Internetový komerčný troll na Slovensku, verzia 2.0 fingovaná +dvoj-troj-štvorrola

Ohodnoťte článok

Pred nejakým časom sme si predstavili prácu falošných komentujúcich, ktorí propagujú výrobky cez nenápadné spamujúce príspevky. Nenápadné do chvíle, než začnete uvažovať nad skladbou viet a príliš zvláštnym spôsobom uvádzania výrobkob a názvov. Používateľ menom TRIXIEEE je nám tak známy ako príklad z predošlého článku. Je dobré si ho pripomenúť. Opäť nás dotknuté magazíny upozorňujú na praktiku a jej preverenie. Áno, preverujeme a súhlasíme s ich názorom, že tu niečo poriadne nesedí.

Nový level – taktika dvojroly dvojtrola

Lenže aj on ukazuje perfektný príklad premyslenosti a určitej úrovne vývoja. Aby komentár vyzeral ako pomoc druhým, má výbornú stratégiu. Ako predvoj je do internetových článkov poslaná pani s menom Brandies. Je nespokojná, nevie nájsť pomoc a tak si priam žiada, aby jej niekto pomohol. Niektoré jej príspevky sú pritom, čuduj sa svete, rovnako reklamné, ako TRIXIEEE. Rovnaká podpora spotrebičov a prípravkov.

Po 4 dňoch sa v príspevkoch pani Brandies objavujú odpovede. Jediná, kto pomôže a zachráni pani Brandies je…. neuveriteľné. TRIXIEEE prichádza ako blesk z jasného neba a odpovedá používateľovi Brandies na jednom portáli, druhom, treťom, skrátka všetkým. Trixieee sa pokúša o dojem pomocníka záchrancu. Reaguje tak na vlastnú vyvolanú otázku.

Spam komerčný trol trixieee

inzercia:

Prečo vlastnú? IP adresa používateľa trixieee a Brandies je totiž rovnaká. Bordel, ktorý robia tieto dve používateľky, v skutočnosti jediný dvojtrol hrajúci svoju dvojrolu, je novou taktikou, s ktorou sa bežne nestretávame. Chce to premyslenosť a taktiku. Tá však ovplyvňuje mienku verejnosti, ak vidia komunikáciu dvoch ľudí ako si pomáhajú. Všetrko je však stratégia propagovania konkrétnych výrobkov.

Do tretice Karoline

Je to zvláštne, no kým Brandies žiada o pomoc a odpovedá jej záchrankyňa trixieee, aj samotná trixieee píše na internetové diskusie prosby o pomoc a otázky. Jej zase odpovedá používateľom menom Karoline. Tá propaguje Superlove, prácu z domu ako lektorka dojčenia, dokonca sa pozabudnú trixieee a Karoline medzi sebou a už ani nevedia, ktorá sa pýta na prácu z domu a ktorá odporúča. Pritom pôvodne má hrať jedna rolu pýtajúcej a tá druha záchrankyne.

Všetky tri však majú rovnaký počítač, stojí za nimi rovnaký marketingový špecialista, komerčný troll, ktorý upravuje mienku verejnosti pomocou fingovaných príspevkov a komentárov. Odporúčame všetkým dotknutým portálom, aby blokovali činnosť tohto človeka, pretože zneužíva ich diskusný priestor, ovplyvňuje ľudí a ich čitateľov, poskytuje pôdu pre rast niečoho ťažko predstaviteľného. Koľko je to hodín práce a premrhaného života, odkázaného len na jeden systém?

Do štvorice Katarina Koschutka

Dobre, už sa bojíme, či nevylezie piaty, šeisty, siedmy, ôsmy. Kým na ten prvý a druhý prípad ste nás upozornili vy – obchody, stránky, magazíny, redakcie a ľudia z redakcií, tieto ďalšie sme si už našli sami. Nedá sa nevšimnúť sieť vytvorených profilov, ktoré navzájom komunikujú a propagujú stále to isté medzi sebou. Tým štvrtým prípadom jeKatarina Koschutka. Absolútne rovnaký prejav, rovnaké výrobky, zapájanie sa a odpovedanie trom slečnám predtým… skrátka rovnaký komerčný spamujúci trol.

Naše odporúčanie?

Ak ste obeťou a priestorom, ktorý je zneužívaný na tento marketing, skúste tohto páchateľa kontaktovať a požiadať ho o platenú inzerciu, alebo ho skúste požiadať, aby vás vynechal. Prípadne urobte rozumnejší krok, využite nástroje na zamedzenie jeho činnosti vo vašom priestore. Firmy totiž tomuto človeku platia za jeho marketingové služby, postavené pritom na činnosti akú ťažko možno nazývať férovou.

Pomohli sme vám? Pomôžete vy nám?

V prípade záujmu o pomoc z vašej strany smerom k nám nám postačí naozaj málo. Mimo zdieľanie našich článkov nám pomáha ľubovoľný príspevok na "kávu" a chod stránok na nasledovné údaje:

Číslo účtu: SK84 8330 0000 0026 0029 5817
Dôležitý je variabilný symbol: 8188900864

Príspevok na "kávu" (v kaviarni pokojne v cene okolo 1 EURO) je v skutočnosti príspevok na chod stránok u webhostingovej spoločnosti. Ďakujeme za Vašu pomoc. Viac o podpore portálu nájdete v tomto článku.
QR platba donate, podpora HOAX.sk

inzercia:

Aké máte z článku a témy pocity?

Rozčúlený
0
Šťastný
0
Milujem to
0
Nie som si istý
0
Hlúposť
0
Šéfredaktor portálu HOAX.SK a jeho súčasť od roku 2012. Nadšenec Hviezdnych vojen, cyklistiky, streľby, potápania, ale aj bezpečného pohybu v online priestore. Bývalý učiteľ informatiky, v súčasnosti vyhľadávač problémov a autor viacerých tém o internetovej bezpečnosti.

    Mohlo by vás zaujímať aj nasledovné:

    Viac v rubrike:Pochybné praktiky

    Komentáre sú ukončené