StoryEditor

Značky riešia pre koronavírus predaj áut rôzne. Najnovšie zaviedli doručovanie dronom

26.03.2020, 13:16
Kúpa auta riešia zákazníci prevažne cez internet, spôsob doručenia si však určujú automobilky rôzny.

V boji proti šíreniu nebezpečného koronavírusu zavádzajú štáty, ale následne i samotný predajcovia najrôznejšie opatrenia. Najskôr sa u nás predaj vozidiel na jeden deň v podstate úplne zastavil a pozastavené boli i činnosti servisných stredísk. Trvalo to len krátko, no už na druhý deň sa mohli zákazníci v prípade núdze spoľahnúť na vybavenie v servise.

Predaj áut sa kvôli koronavírusu presunul najmä na internet, aj na Slovensku zaviedli predajcovia výber i konfiguráciu vozidla prostredníctvom webu, následne takto našpecifikované auto s údajmi odošlú skrz mail dílerovi a dohodne sa prípadný spôsob vyzdvihnutia.

Ako je to však vo svete? V Číne, odkiaľ sa šírenie koronavírusu začalo, spoliehajú mnohé značky taktiež na predaj prostredníctvom internetu. Rovnako to má napríklad automobilka Geely, ktorá na čínskom trhu rozbehla s typom Icon nový spôsob doručenia vozidla. Zákazníci si vďaka tomu môžu automobil objednať, zaplatiť a nechať doručiť domov bez akéhokoľvek kontaktu s pracovníkom dílerstva.

Od 10. februára tohto roku v rámci rozšírenia on-line predajných služieb spoločnosti Geely Auto si zákazník cez internet automobil nakonfiguruje, dohodne možnosť financovania a poistenia a následne vyberie miesto pre doručenie svojho nového automobilu. 

​Pracovníci novinku pre zákazníka následne zvonku aj zvnútra vydezinfikujú a za pomoci odťahovky doručia na dohodnuté miesto. Kľúče od vozidla však neprinesú domov zákazníkovi samotní pracovníci, ale od auta ich k novému majiteľovi prinesie na diaľku ovládaný dron. Práve vďaka takémuto riešeniu je celý proces kupovania auta absolútne bezkontaktný a pre obe strany najmä bezpečný.

Online kúpu vozidla už podľa slov automobilky využilo viac ako 10-tisíc zákazníkov, pričom zhruba rovnaké množstvo má byť zarezervovaných, aby si nejaké vozidlo od Geely kúpilo. Prijali by ste takéto opatrenie či spôsob doručenia aj na Slovensku?

01 - Modified: 2024-04-18 14:00:59 - Feat.: - Title: V Bratislave sa poobede tvoria kolóny, zdržíte sa aj 20 minút 02 - Modified: 2024-04-18 12:25:51 - Feat.: - Title: KVÍZ: Špecifický volant, tlačidlá či displej? Spoznajte pohľadom do interiéru značky áut 03 - Modified: 2024-04-18 09:15:00 - Feat.: - Title: Dovezené autá sú stále v kurze. Štúdia ukazuje, ktoré krajiny dominujú a aké sú hrozby 04 - Modified: 2024-04-17 16:51:42 - Feat.: - Title: "Iba núdzový personál." Rozsiahly štrajk organizovaný odbormi v Grécku ochromil dopravu 05 - Modified: 2024-04-17 14:21:24 - Feat.: - Title: Veľká prasklina ohrozuje termíny na Višňovom. Ráž pripúšťa scenár, že sa spustí dočasne len jedna rúra
menuLevel = 2, menuRoute = auto/novinky, menuAlias = novinky, menuRouteLevel0 = auto, homepage = false
18. apríl 2024 16:38