Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Motocross

Suverénne víťazstvo, ale aj boj o prvenstvo

Thursday, 26. 03. 2020 - 14:48, Michal Špánik   

Suverénne víťazstvo, ale aj boj o prvenstvo

Retrospektívne sa pozrieme na finálový závod v Šenkviciach (5.10.2019), ktorý definitívne rozhodol o výslednom poradí majstrovstiev Slovenska v motocrosse. Počasie bolo veľmi premenlivé a jazdcom veľmi neprialo. Dlhodobý dážď so sebou prináša aj blato, toho bolo dostatok pre každého pretekára a niektorým dalo riadne zabrať. Aj napriek týmto nepriaznivým podmienkam sa okolo trate zišlo početné množstvo divákov, ktorí si chceli užiť finále naživo a zblízka.

Michal Špánik;img-8403-3.jpg

Čo sa týka výsledkov, hlavnú kategóriu MX OPEN vyhral podľa očakávaní pretekár Lukáš Neurauter aj napriek tomu, že sa rozhodol neštartovať v poslednom Superfinále. Bodový úspech z predošlých pretekov mu zaistil celkové prvenstvo. Druhé miesto v celkovom hodnotení obsadil jeho tímový kolega Filip Neugebauer. Obaja títo jazdci štartovali pod tímom Osička MX Team. Tomáš Šimka z tímu PB Racing, ktorý si z týchto pretekov odniesol strieborný pohár, skončil v celkovom hodnotení tretí.

Michal Špánik;img-8597-12.jpg

V kategórií MX2 bolo finále o niečo akčnejšie. O zlatý pohár mal najväčší záujem Martin Krč z tímu BVKS Ados KTM a Šimon Jošt z Osička MX Teamu. V prvej jazde zvíťazil Jošt, ale v druhej mu šťastie neprialo a prvenstvo si uchmatol Martin Krč. Obaja jazdci tak zinkasovali v Šenkviciach rovnaký počet bodov. Krč mal ale za sezónu viac bodov na účte a preto sa stal majstrom Slovenska v kategórii MX2. Bronz v kategórií MX2 získal Jonáš Nedveďov z Orion Racing teamu, ktorému sa v Šenkviciach veľmi nedarilo a skončil až na piatom mieste.

Michal Špánik;img-8681-9.jpg

Kategória juniorov sa skončila v poradí: prvý Matějec, druhý Hendrych, tretí Tomala. V kategórii MXJunior125 si zlato odniesol Tomáš Švirák. Druhý sa umiestnil Martin Venhoda a bronz získal Patrik Příhoda aj napriek tomu, že v Šenkviciach neštartoval.

Michal Špánik;img-8624-9.jpg

Pretekári v oboch veteránskych kategóriách odjazdili kvôli počasiu v Šenkviciach len jedno finálové kolo. Majstrom Slovenska v kategórii MX4 sa stal Martin Žerava z Čiech. Peter Pipich síce vyhral finálovú jazdu MX4+ ale celkovým víťazom je Roman Majer. Prvý závod sezóny 2020 by sa mal za necelý mesiac konať na trati v Gbeloch (19.4.2020). Dúfajme, že situácia ktorá teraz je poľaví a otvorenie sezóny bude v naplánovaný termín.

Michal Špánik;img-8362-9.jpg

Michal Špánik

Fotogaléria k článku

Michal Špánik;img-8496-9.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri