UFC - 25.03.2020 20:12

Jedenásty deň karantény: bizarné tréningy MMA bojovníkov

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Tony Ferguson patrí medzi najväčšie hviezdy z prostredia Ultimate Fighting Championship, na 18. apríla mu bol naplánovaný titulový zápas v ľahkej váhe proti Chabibovi Nurmagomedovovi, no pre pandémiu koronavírusu sú nad jeho uskutočnením veľké otázniky. Okrem svojich výkonov v klietke, kde drží dvanásťzápasovú víťaznú šnúru, baví aj prostredníctvom sociálnych sietí. Svojim fanúšikom sa zvykne prihlásiť "najnovšími tréningovými vychytávkami pre bojovníkov", ktoré však veľakrát pôsobia skôr ako paródia na MMA. Robí saltá s francúzskymi debnami, predvádza stojky na hlave s činkou v rukách alebo dovádza so svojím francúzskym buldočkom.

Počas núteného prerušenia športových aktivít a nútených karantén, mali viacerí bojovníci veľa času na zveľadenie svojich tréningových metód a Fergusonom sa značne inšpirovali. Instagramom sa rozšírilo množstvo paródií na 36-ročného Američana, ktorých aktérmi sú ďalší známi muži z prostredia tohto športu. Najintenzívnejšie sa do toho zahryzol talentovaný Sean O'Malley, ktorý vyhral všetkých jedenásť doterajších profesionálnych duelov a v bantamovej váhe UFC sa uviedol tromi zvládnutými duelmi. V tejto disciplíne sa našiel aj vyhlásený stratég welterovej váhy Belal Muhammad a svojou troškou prispel aj popredný vyzývateľ poloťažkej váhy Thiago Santos.

Súboj v zmiešaných bojových umeniach môže bojovníka dostať do rôznych situácií a aj v samotných zápasoch sme v minulosti videli viaceré bizarné úniky z páky či práve zvláštne realizované ukončenia. Z tohto uhla sa dá na Fergusonové tréningové metódy pozrieť pochvalne, ale nechýba im kúsok humoru a zľahčenia. Na paškál si nedávno vzal túto tému aj Chael Sonnen, legenda UFC a dnes známy televízny a podcastový analytik: "Všetci skvelí bojovníci z minulosti boli známi aj pre niečo mimo ringu. Či už to boli malé žiarivé očičká Mikea Tysona, reťaze Rampagea Jacksona či vystrihaný kohút Chucka Liddella. Toto môže byť vec, pre ktorú si budeme dlho pamätať Tonyho, navyše sa to stáva virálnym,"

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora