Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Něpomňaščij padl a šachový Turnaj kandidátů se tím zamotává

Šachový Turnaj kandidátů má za sebou sedmé kolo. Jeho tahákem byla partie mezi Maximem Vachier-Lagravem a Janem Něpomňaščijem, kterou ovládl Francouz. V průběžné tabulce se tak na dosud vedoucího soupeře dotáhl. Oba mají 4,5 bodu a bodový náskok před dalšími šachisty.

Je nám líto, video expirovalo.
V polovině šachového Turnaje kandidátů vede nečekaně Vachier-Lagrave

Něpomňaščij byl po celou dobu partie pod tlakem a po 42 tazích rezignoval. Vachier-Lagrave si tak připsal důležitý bod a smazal svou ztrátu na domácího šachistu.

Ostatní partie skončily remízou: smírně se rozešli Alexandr Griščuk s Anishem Girim, Ťing Li-žen s Kirillem Alexejenkem i Fabiano Caruana a Wang Hao.

Něpomňaščij spolu s Vachier-Lagravem mají čtyři a půl bodu, o bod zpátky se před osmým kolem nachází Griščuk, Giri, Caruna a Wang.

Turnaj kandidátů pokračuje v ruském Jekatěrinburgu osmým kolem ve čtvrtek. Vachier-Lagrave v něm bude čelit Caruanovi, který vyhrál poslední Turnaj kandidátů a neúspěšně se pokusil sesadit mistra světa Magnuse Carlsena. Na Něpomňaščije čeká Anish Giri.

Šachový Turnaj kandidátů v Jekatěrinburgu - 7. kolo:

Vachier-Lagrave (Fr.) - Něpomjaščij (Rus.) 1:0, Ting Li-žen (Čína) - Aleksejenko (Rus.) 0,5:0,5, Giri (Niz.) - Griščuk (Rus.) 0,5:0,5, Caruana (USA) - Wang Chao (Čína) 0,5:0,5.

Pořadí: 1. Vachier-Lagrave, 2. Něpomjaščij oba 4,5, 3. Caruana, 4. Giri, 5. Wang Chao, 6. Griščuk všichni 3,5, 7. Ting Li-žen, 8. Aleksejenko oba 2,5.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články