Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Zedník sa po anabáze v Štokholme teší na MS
Zdielať na

Zedník sa po anabáze v Štokholme teší na MS

S nádejou zabojovať o svoju štvrtú účasť na seniorských majstrovstvách sveta prišiel na zraz pred začiatkom druhého týždňa spoločnej prípravy slovenskej reprezentácie Richard Zedník.

Tridsaťpäťročný krídelník v stredu na pravé poludnie vykorčuľoval na ľad po desaťdňovej prestávke. "Cítil som sa veľmi dobre, nemal som s tým žiadny problém," povedal pri odchode z trenčianskeho zimného štadióna odchovanec banskobystrického hokeja a pokračoval: "S chalanmi som zatiaľ absolvoval jeden tréning, nálada v kabíne je veľmi dobrá."

Richard Zedník sa v tejto sezóne prvýkrát vybral vyskúšať hokejový "chlebík" do Švédska a nemožno povedať, že bol nespokojný. "Práve naopak, som veľmi spokojný. V tejto sezóne som sa dostal do dobrého mesta aj mužstva. Postúpili sme až do semifinále play-off, takže prevláda spokojnosť," rozhovoril sa o svojom poslednom pôsobisku. Je stále otvorené, či sa do Švédska vráti aj v sezóne 2011/2012. "Kontrakt som mal iba do konca sezóny. Išiel som do Štokholmu najmä preto, aby som sa čo najlepšie pripravil na majstrovstvá sveta. Teraz sa naplno sústredím na šampionát a neskôr sa uvidí, čo ďalej. Nad návratom späť zatiaľ nerozmýšľam. Teraz sa koncentrujem na MS, vôbec nerozmýšľam nad budúcnosťou," povedal skúsený hokejista, ktorý má na svojom konte 745 štartov v prestížnej NHL a vyskúšal si aj ruskú KHL. "Som rád, že som mohol hrať vo Švédsku. Mužstvu sa darilo a ja sa teším, že som pripravený pobiť sa o miestenku na MS. Vedenie klubu aj diváci boli so
sezónou veľmi spokojní," prezradil Zedník a pokračoval: "Štokholm je krásne mesto, ale nemal som veľa času obzerať si ho. Podľa toho, čo som videl, však usudzujem, že mesto je veľmi pekné. Škoda, že bola zima, v lete to musí byť nádherné."

Hokejista so štartom na dvoch olympijských turnajoch v samotnom závere klubovej sezóny nútene pauzoval. "Mal som narazené stehno, dostal som 'koňara'. Chýbal som však len v jednom zápase a play-off som riadne odohral. Už je to všetko v poriadku," uviedol Richard Zedník, ktorý má na reprezentačnom zraze klubového spoluhráča Rastislava Pavlikovského. "Som rád, že je tu a môžeme si spolu zahrať aj v reprezentácii. Počas sezóny sme sa o tejto možnosti ani nebavili."

Viacerých mierne zaskočila účasť skúseného obrancu Martina Štrbáka na reprezentačnom zraze v Trenčíne. "Bol som prekvapený, keď som prišiel do šatne. Čítal som jeho vyhlásenia, že určite nepríde a zrazu prídem ráno a vidím ho tam. Nejaký obrancovia sa nám zranili, tak je dobré, že je tu," dodal na záver Richard Zedník.