Pochybné praktiky

Pozor na šmejdy (antibakteriálne gély a rúška) aj zo Zozu.sk

Pozor na šmejdy (antibakteriálne gély a rúška) aj zo Zozu.sk
3.86 (77.14%) 7 hlas[ov]

Zaráža nás fungovanie obchodu ZOZU.sk, ktorý vlastne nie je obchod. Je len akousi nákupnou galériou, ako sa sami nazývajú, presne ako HUGLO.SK. Nemáme však jasnú definíciu pojmu, ktorí si špekulanti vytvorili len preto, aby sa na nich nevzťahovali podmienky a zákony vzťahujúce na skutočné obchody. Pri HUGLO.sk a rozhýbala aj naša SOI.SK. Zozu.sk však vo veľkom inzeruje na Facebooku, ako keby si ani nevšimli, že prístup na tieto stránky už definitívne blokuje ESET antivírus ako stránky nebezpečné. Zaráža nás toto fungovanie. Jednak stránky nemôžeme otvoriť, pretože akceptovaná autorita ESET správne vyhodnocuje hrozby a na stránky ľudí vôbec nepustí. No nie každý má správne zabezpečený počítač. Na Facebooku je spustená reklamná kampaň, ktorá nezaskočí ani tak cenou antibakteriálneho gélu, ako tým, že predáva akýsi šmejd, ktorý kašle na nejaké duševné vlastníctvo, autorský zákon a ochrannú známku.

Falošný dettol, IBECENDE v ponuke na zozu.sk

inzercia:

Obrázok: snímka z facebook príspevku s výrobkom IBECENDE – neznámeho výrobcu, neznámeho pôvodu a zloženia. V menšom obrázku ukážka dizajnu fľaše, jedného z niekoľkých dizajnov značky Dettol.

Použila obal, logo, dizajn fľaše, farby, a rôzne prvky antibakteriálneho gélu značky DETOLL a nasadili si do grafiky vlastný výtvor s názvom IBECENDE. Neznáma značka, ktorá dokonca nesie R v krúžku ako (REGISTERED) však nemá zo záhadných dôvodov žiadne renomé. Nachádzame ho v ponuke ďalších pochybných predajcov a ďalších galérii po celom svete. Pôvod vždy vedie do Číny a na Aliexpress, k jedinému predajcovi. IBECENDE je neznáma značka, pozostáva z jedinej snímky a pár ďalších odvodenín. Kopíruje dizajn, farby, a čo je najzvláštnejšie, hoci sa objavuje na tak veľa miestach, nikde neuvádzajú jeho značku. To je pritom prvoradé, budovanie jej etablovania na trhu, budovanie povedomia o získanej kvalite. Tu ale nejde o nalákanie na kvalitu, ale na to, že je to gél s údajným účinkom na rovnaký percentuálny počet baktérií, ktorý však nedokáže dosiahnuť hocijaký gél. Určite nie takýto necertifikovaný vynález neznámej fabriky. Akoby sa nesmela uvádzať značka.

Uvádzajú len „Sanitizer gel“, „Antibakterial gel“ alebo iné spojenia vedúce k pochopeniu, že má ísť o dezinfekciu a antibakteriálny gél, ako tomu je v prípade originálu, gélu od Dettol. Hrozí tu nebezpečenstvo zámeny a zneužívanie obchodného významu a povedomia originálnej značke. Zástupcovia DETTOL sa tak pokojne môžu ohradiť voči prenikaniu tohto šmejdu na slovenský trh a obchod, pardón, nákupná galéria má čo riešiť.

Prečo sme si dovolili vôbec postaviť sa k ZOZU.sk tak negatívne?

Pretože nerobí absolútne nič preto, aby sme považovali predaj, ponuku, popis a správanie za férové, skutočné, fungujúce a že nie je hrozbou. Na ZOZU.SK upozorňuje nie len ESET Anvitírus a ich ochranný štít, ale aj niekoľko médií:

Prosíme zodpovedných za podvodné, nekalé, nechutné, šmejdárske, zahmlievacie, zavádzajúce a vôbec klamlivé stránky a pochybné predaje, aby konali jasne a férovo voči ľuďom. O to viac, ak idú ryžovať na aktuálnom období poznačenom koronavírusom. Pokiaľ nesúhlasia s tým, že je o nich zmienka na miestach ako je hoax.sk, tak do pekla na čo robia a konajú tak, aby vyvolávali zámerne tak rozsiahlu nespokojnosť a obavy ľudí o ich peniaze alebo zdravie. Neexistuje tak možnosť, že sa napríklad aj ZOZU.SK objavuje na HOAX.SK ako hrozba bez príčiny.

Pomohli sme vám? Pomôžete vy nám?

V prípade záujmu o pomoc z vašej strany smerom k nám nám postačí naozaj málo. Mimo zdieľanie našich článkov nám pomáha ľubovoľný príspevok na "kávu" a chod stránok na nasledovné údaje:

Číslo účtu: SK84 8330 0000 0026 0029 5817
Dôležitý je variabilný symbol: 8188900864

Príspevok na "kávu" (v kaviarni pokojne v cene okolo 1 EURO) je v skutočnosti príspevok na chod stránok u webhostingovej spoločnosti. Ďakujeme za Vašu pomoc. Viac o podpore portálu nájdete v tomto článku.
QR platba donate, podpora HOAX.sk

inzercia:

Aké máte z článku a témy pocity?

Rozčúlený
0
Šťastný
0
Milujem to
0
Nie som si istý
0
Hlúposť
0
Šéfredaktor portálu HOAX.SK a jeho súčasť od roku 2012. Nadšenec Hviezdnych vojen, cyklistiky, streľby, potápania, ale aj bezpečného pohybu v online priestore. Bývalý učiteľ informatiky, v súčasnosti vyhľadávač problémov a autor viacerých tém o internetovej bezpečnosti.

    Mohlo by vás zaujímať aj nasledovné:

    Viac v rubrike:Pochybné praktiky

    24 Comments

    1. Aj ja som im zaplatila 57,euro,nič mi neprišlo, a ešte mi posielajú sms aby som znovu zaplatila ,zlodejom

    2. Som na tom podobne. Zaplatila som im 23,-EUR a do dnešného dna nemám nič.
      Bombardujem ich mailami . Ak to nepojde po dobrom, dám ich na sud.

    3. Jas som platil 23.03.2020 55,88 € a do dnešneho dňa nič. Je to banda neposielajte nič. !!!
      Roman Kocman

      1. Je to pravda. Zaplatila som za teplomer a rukavice. Nemám nič a stále posielajú aby som zaplatila. Podvodníci.

    4. Ja som zaplatila za rúška, dodnes nič neprišlo, nezodpovedajú na emaily. Už len ako sa spojiť a tieto prizivnocke špiny zatvoriť a vziat im svoje!

      1. Ja som nato tak isto.Jasom ešte marci objednala niečo a hned som musela zaplatit,ale zatial my neposlali nič. Hlavne,že my pišu že tovar bol uspešne poslany.Ja som už ninimum 10email pisala a nič,už ani neodpovedaju na email

    5. 23.3. som zaplatil za ruška 21,98 do dnešneho dňa nič

    6. Aj ja som zaplatila 55€ za rúška 16.3.dodnes som nič nedostala.Možu sa hambiť podvodníci.Zozu ryžuje na koronavíruse.FUJ!!!

    7. Jas som platila 18.03.2020 30,80 € a do dnešneho dňa nič. Mali by sme podať sťažnosť- Ochrana spotrebiteľa internetového nákupu.

    8. Ja som zaplatila za rúška 51,83€ a tovar mi dodnes nedodali. Stále mi chod í správa, že som si tovar objednala, ale som ho nezaplatila. Účet bol do Čiech.

    9. CZ78 5500 0000 0020 7083 5225 na tento účet som mala zaslať peniaze za rúška.

    10. Ja som zaplatil za 4 respiratory 31,60€. Prisla mi obalka, na ktorej bola adresa odosielatela z Ciny, tak otvorim obalku a vnutri nejaky smejd v hodnote mozno 50 centov. Tak som tam pisal e-maily, vyplnal reklamacne formulare, nikto sa mi neozval.

    11. Dobrý deň áno mne nic neprisli, som zato aby sme podali hromadnu zalobu. Nech ochraňuje ďalších kupujúcich. Kontakt: monarozsi@gmail.com

      1. Ja som tiež zaplatila 18.03.2020 – 30,98 eur,zatiaľ nič nedošlo….Vieme niečo podniknúť?

    12. Ano ties som pred mesiacom vopred zaplatil za ruska 21e a neprislo nic dodnes,,,,,zalujte ich šmejdov,,,,

    13. Ja osobne som objedal dva respisatory ena 20€ +- už je omu 8 tyzfnov a stale nič podal som trestne oznamenie twlze dufam sa nieco vyrieši…

    14. Dnes mi prisli ruska, co som objednala 20.3.2020. Prisli v obalke priamo z Aliexpressu. Na Ali asi za 70 centov, na Zozu 6,90. Nikdy v zivote!!!!!

      1. Aj mne prišli teraz v piatok 29.5.2020 rúška objednané 15.3.2020.
        Tenké, priesvitné. Naozaj škoda peňazí ta ten šmejd.

    15. Ja som si objednala 22.3.2020 2 rúška a antibakteriálny gel za cca 29 €. Mesiac mi denno-denne chodili SMS a emaily, že nemajú moju platbu ale tovar je už pripravený na odoslanie.
      Po dlhej dobe konečne našli peniaze a tento týždeň mi v nejakej pofidernej obálke dorazili 2 rúška z Číny, hnusne ušité ale gel nie. Tak som im napísala, že si to už ani neprosím, keby som mala čakať na ich výrobky tak som už dávno nakazená Covid-om.
      Ich odpoveď:
      Vážený zákazníku,

      nemusíte se bát, že Vám některé zboží nedorazí.
      Vzhledem k tomu, že máme velké množství dodavatelů a produktů, u každého produktu může být dodavatel jiný – je tedy možné a stává se to často, že zákazníkovi jeho objednávka dorazí např. ve 2 či více zásilkách, které mu přiveze Slovenská Pošta. Nic to nemění na tom, že objednávka Vám dorazí kompletní a vše bude v pořádku.
      Bohužel nejsme schopni zajistit, aby zásilky dorazili ve stejný den – což je zapříčiněno tím, že každý dodavatel má variabilní dodací lhůtu – někdo funguje rychleji a někdo zboží dodává déle. Proto prosíme o pochopení, a jak jsme již zmiňovali, nemusíte mít strach.

      Děkujeme za pochopení a prosíme o strpení při čekání na zbývající části Vaší objednávky.

      Takže už 2a pol mesiaca čakám na tovar.

    16. Do dnes mi neprišli rúška tiež zaplatené

    17. Ja mám tiež tento problém. Dňa 16.3.2020 som objednala 7 rúšok s filtrom – cena 58,48€, čo som hneď aj zaplatila. Až neskôr som si všimla, že tá istá suma mi bola odrátana aj 18.6. Toto je foto z môjho účtu:
      ( 16.03.2020 -58,48 EUR SK6183300000002901764859 KS: 008 VS: 205073 SS:
      hygienicke ruska 7 ks
      /VS205073/SS/KS008
      18.03.2020 -58,48 EUR Nákup,DAKUJEME Z,OLDHAM 16.03.
      Platba kartou)
      Stále som to dookola prepočítavala , no mám to 2x odrátané. Všimla som si to, až keď som začala pátrať, prečo rúška nechodia. Neviem, či to na základe mojich urgenciíí, ale prišli len 4 ks. Odvtedy som im viac krát písala, no ani odpoveď ani rúška. Sú to obyčajní podvodníci.

    18. Mám podobný problém tovar som objednala 18.3.2020 nič mi nedošlo a spojiť sa s nimi neda.Zarobili si na ľudoch ktorý chceli rýchlo rúška a dezinfekčné prostriedky nakúpiť keďže u nás neboli dostať.Bohuzial

    19. Zozu už zrušila svoju mailovú adresu aj stránku. Od marca ruska nedošli.

    20. Takisto som dopadla.18 marca som objednala respiratory za3 7,78€ a do dnešného dňa nemám nic.Ako budeme postupovať ,kam sa máme obrátiť,je tu niekto ,kto by poradil??

    Komentáre sú ukončené