Hlavné jedlá, Recepty

Už si nikdy viac nekúpite v obchode chlebík – tento domáci chlebík spravíte bez miešania!

Receptík na tento hrnčekový chlieb mám od mojej starkej. Je určený pre začiatočníkov a  jeho príprava vám zaberie len 5 minút.

Príprava zaberie len 5 minút, pečenie asi 50 minút. Zamiesiť si ho môžete večer a ráno mate čerstvý chrumkavý chlebík s masielkom.

Budeme potrebovať

  • 3 hrnčeky hladkej múky
  • 1 kávovej lyžičky  sušenéhodroždia
  • 2 kávovej lyžičky soli
  • 1,5 hrnčeka vody
  • semienka slnečnicové

1 hrnček = 250 ml

Postup prípravy

  1. Všetky suroviny spolu v miske vareškou premiešame, aby sa dobre spojili. Misku zakryjeme a necháme pri izbovej teplote cesto kysnúť asi 8 hodín. Minimálne 6 a maximálne 12. Čím dlhšie cesto kysne, tým budú oká v striedke väčšie.
  2. Keď cesto vykysne, rozohrejeme rúru aj s pekáčom a pokrievkou na 250 stupňov.
  3. Cesto preložíme do horúceho pekáča, zakryjeme pokrievkou a vložíme do spodnejšej časti rúry na 30 minút piecť. Potom pekáč vyberieme a pokrievku dáme bokom. Znovu vložíme do rúry bez pokrievky a pečieme ďalších 20 minút na 230 stupňov. Takto sa prepečie kôrka chleba krásne do zlatista.
  4. Chlieb necháme na mriežke vychladnúť a už len čakáme na ten úžasný zvuk, keď ho rozkrojíme.

Prečítali ste si článok až do konca? Zaujal Vás? Potom môžte prácu redaktora odmeniť tým, že dáte článku na Facebooku lajk alebo ho budete zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like