Na čo všetko myslieť, aby ste zvládli balenie na dovolenku?

Balenie na dovolenku je azda tou najnáročnejšou a nie veľmi príjemnou povinnosťou. Na koho to celé „zvaliť“? Prevažne to zostáva na pleciach mám, ktoré nerady na niečo zabúdajú. No aj ony sú len ľudia, a preto im musíme pomôcť  – spoločne sa totiž rýchlejšie a lepšie zbalíme!

Balenie je obťažné vo viacpočetných rodinách. Môže sa stať, že ak sa do toho zapoja úplne všetci, výsledok je jednoznačný – neporiadok, chaos a spŕška hádok. Tých najmenších do toho príliš nezapájajte, aj tak majú vlastné priority, čo im na cestách nesmie chýbať. O každej dovolenke či len víkendovom pobyte vieme niekoľko dní vopred.

Postupne si píšte zoznam, majte ho na viditeľnom mieste. Nie zase tak, aby ste ho pred balením nedokázali nájsť. Vychádzajte z toho, čo používate najčastejšie a čo z toho vám rozhodne nesmie chýbať. Okrem dokladov a peňaženky to vôbec nemusí byť práve hŕba oblečenia. Počasie sa dá predvídať a pri nepriazni si viete aj čo-to dokúpiť. Vždy začínajte s nevyhnutným spodným prádlom, plavkami (na tie sa často zabúda) a postupujte od hlavy po päty.

Balíme sa s úsmevom

Čo bude vo vašom hlavnom harmonograme počas dovolenky? Túra, pobyt na pláži alebo adrenalínové športovanie? Na základe toho viete veľa vylúčiť, ale aj pridať do zoznamu. Aj keď obchodov je všade dosť, v rôznych destináciách vám po čase môže začať chýbať to, čo máte len v domovine. Pobyt nech vám spríjemňujú tie najkrajšie outfity, nezabúdajte na nevyhnutnú kozmetiku, základné lieky a niečo na zábavu. Viacerí turisti si šupnú do kufra obľúbenú spoločenskú hru, knihu a niečo dobré „pod zub“.

Nad každým oblečením alebo nejakým doplnkom pouvažujte, či nie je príliš objemné a či nenájdete menšiu alternatívu. Každým rokom sa napríklad upozorňuje na uteráky a osušky či základnú hygienickú výbavu, ktorá je už v moderných hoteloch bežne dostupná. Majte veselé balenie!

Foto: pixabay.com