Množstvo ľudí po celom svete ostalo odrezaných od svojich domovov. Aerolínie po celom svete prerušujú svoje prevádzky a dostať sa späť domov pre cestovateľov či ľudí pracujúcich v zahraničí býva problematické.

Majetnejší klienti sa však začali obzerať aj po iných alternatívach. Východisko z nepriaznivej situácie našli v súkromných tryskáčoch. Ich prevádzkovatelia po celom svete hlásia nebývalý záujem.

V Európe zvýšilo dopyt po súkromných lietadlách aj nariadenie amerického prezidenta Donalda Trumpa. Ten v snahe o spomalenie šírenia koronavírusu nariadil na 30 dní úplný zákaz letov do Spojených štátov z Európy. Toto rozhodnutie vyvolalo na letiskách po celej Európe paniku, pretože ľudia sa chceli na poslednú chvíľu dostať na palubu lietadiel smerujúcich do USA.

Novinár New York Times Mike McIntire v tom čase na letisku zažil situáciu, keď jeden Američan zaplatil na poslednú chvíľu po Trumpovej reči 20-tisíc dolárov za letenku, všimol si Guardian.

Skokový nárast počtu objednávok zaznamenala v tom čase britská spoločnosť PrivateFly, ktorá poskytuje súkromné lietadlá. „Išlo o rezervácie na poslednú chvíľu od Američanov, ktorí sa potrebovali dostať z Európy domov,“ povedal pre britský portál šéf spoločnosti Adam Twidell.

Útek na Kajmanské ostrovy

Iná situácia nastala priamo v Spojených štátoch, kde bohaté rodiny využívajú súkromné lietadlá, aby sa dostali 

Predplaťte si TREND za najvýhodnejšiu cenu už od 1 € / týždeň

  • Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
  • Prémiový prístup na weby Mediálne, TRENDreality a ENJOY
  • Menej reklamy na TREND.sk
Objednať predplatné

Máte už predplatné? Prihláste sa