Televízna relácia Autosalón sa v premiére vysiela každú nedeľu na STV1 o 9:40
s reprízami v utorok o 17:30 na STV2, v stredu o 5:30 na STV1 a v sobotu o 10:50 na STV2
Hyundai Kona
 
 
Aktuálna súťažná otázka
 
Je Škoda Superb dostupná len v elektrifikovaných verziách?
 
A: Áno

B: Nie

 
 
 

Sedem kreatívnych

Novinky

23.3.2020

Česká automobilka nedávno odhalila skice, na ktorých je zobrazený návrh emotívne vyzerajúceho roadstera. Je výsledkom práce ambicióznych žiakov v rámci projektu ŠKODA Akadémy. Ide v poradí o siedmy výtvor a aj on začína dostávať reálne kontúry. Roadster je postavený na báze modelu ŠKODA Scala, s ktorou by mal zdieľať všetku jej technológiu. Nápad vznikol na workshope v oddelenia ŠKODA Design Mladá Boleslav. Účastníci sa na ňom stretli so šefdizajnérom značky Oliverom Stefanim. Spolu s jeho tímom sa mu podarilo preniesť nápady na papier. Auto zatiaľ nemá meno. To sa však môže zmeniť. Predchádzajúce nápady totiž bezmenné neostali.

Tradícia žiackych áut má už dlhšie trvanie. Začala v roku 2014 a odvtedy si môžu študenti Stredného odborného učilišťa ŠKODA AUTO v Mladej Boleslavi raz za rok sami navrhnúť, pripraviť a postaviť koncept auta.

 

ŠKODA CITIJET

Prvý ročník projektu Azubi Car bol koncept ŠKODA CITIJET. Dvojmiestny kabriolet, vytvorený na báze mestského modelu ŠKODA CITIGO. Povrch je ozvláštnený metalickým lakom v kombinácii modrej a bielej farby. Ako čerešnička na torte je podsvietenie celého automobilu.

 

ŠKODA FUNSTAR

Nekonvenčný pickup vychádza z modelu ŠKODA Fabia. Koncept FUNSTAR bol druhým dielom študentov a tí sa na ňom poriadne vyzabávali. Kontrastný lak, extrémny zvukový systém a LED lišty? Prečo nie?!

 

ŠKODA ATERO

Dynamické kupé našlo základ v Škode Rapid Spaceback. Dynamickosť a dravý vzhľad konceptu podčiarkla kombinácia červenej a čiernej.

 

ŠKODA ELEMENT

V poradí štvrté študentské dielo bolo zároveň prvým, ktorého pohon je čisto na elektriku. Aj teraz poslúžil ako základ model Citigo, vo verzii plážovej buginy však ponúka oveľa viac emócii.

 

ŠKODA SUNROQ

Piaty ročník tradície Azubi Car si zobral do hľadáčika model Škoda Karoq. Žiaci z neho vytvorili kabriolet SUNROQ. Červenobiela farebná kombinácia a prepracovaný interiér očaria už na prvý pohľad.

 

ŠKODA MOUNTIAQ

Pozornosti študentov neušiel ani Kodiaq. Ten prišiel na rad v šiestom pokračovaní Azubi Car. Mohutný pickup so svalnatými prvkami odhodlaného offroadu by určite potešil nejedného dobrodruha.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
© 4TV, s.r.o. 2010, Všetky práva vyhradené!
Akékoľvek kopírovanie a rozširovanie textov a fotografií, alebo ich častí je povolené len s písomným súhlasom prevádzkovateľa.

Webhosting a registrácia domén