Audi SQ7 má plejádu asistenčných systémov a všetky sú naladené vynikajúco. Je schopné udržiavať vás v jazdnom pruhu, v prípade potreby pomocou aktívneho adaptívneho tempomatu zastaví či prispôsobí rýchlosť aktuálnej premávke. Čo sa týka bezpečnostných systémov, nie je nič, čo mu vyčítať. To isté platí o jeho pohone.

Technologický vrchol

Sadnete si za volant a pred vašimi očami sa rozsvieti rozľahlý virtuálny prístrojový štít, doplnený o prehľadný head-up displej, ktorý vám informácie o aktuálnej jazde premieta na čelné sklo. Napravo od tejto dvojice nájdete ďalší displej, ktorý pôsobí o niečo tradičnejšie, no nedajte sa oklamať. Dotykové plochy v SQ7 sú vybavené takzvanou haptickou reakciou.

V praxi to znamená, že cítite, keď sa niečoho dotknete, a musíte pri tom vyvinúť istý tlak. Pri dotyku vám displej dá spätnú väzbu, čo ho zaraďuje medzi najpokročilejšie zobrazovacie jednotky na automobilovom trhu.

Na totožnom displeji, no s menšou uhlopriečkou, obsluhujete klimatizáciu, vyhrievanie či ventilovanie sedadiel. Audi sa podarilo štyri displeje zapracovať tak, že ich vnímate ako úplne prirodzenú súčasť auta. Obklopujú ich moderné a hodnotné materiály, vytvarované do podoby moderného minimalizmu.

Majestátne SUV Audi SQ7. Keď sa imidž snúbi s technológiou

K interiéru SQ7 mám aj výčitku, vo všeobecnosti je však svojím stvárnením geniálny. Zdroj: Filip Kadlečík

Fyzické ovládacie tlačidlá, napríklad to, ktorým regulujete hlasitosť špičkového audiosystému Bose s devätnástimi reproduktormi, takisto plne zodpovedajú cene vozidla. Cítiť z nich poctivý kov a mechaniku. Orientácia dizajnérov je zjavná napríklad aj na radiacej konzole či na palubovke, ktorú pokrýva lesklý čierny lak.

Interiér Audi SQ7 dizajnovo fascinuje, no má aj svoje muchy. V porovnaní s BMW či Mercedesom-Benz síce má lepší dotykový displej, no

Predplaťte si TREND za najvýhodnejšiu cenu už od 1 € / týždeň

  • Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
  • Prémiový prístup na weby Mediálne, TRENDreality a ENJOY
  • Menej reklamy na TREND.sk
Objednať predplatné

Máte už predplatné? Prihláste sa