Korona kosí televízne projekty: Anketa OTO nebude, nový termín v nedohľadne! Jojka ruší megadrahú show

Zdieľať
Anketa OTO
OTO v pôvodnom termíne nebude Foto: oto.plus7dni.pluska.sk

Svetová pandémia vírusu Covid 19 spôsobuje problémy nielen ekonomike a malým podnikom, ktoré musia byť zavreté, ale vrásky na čele robí aj televíziám. Na Slovensku preto menia program, rušia svoje ťažiškové šou, presúvajú veľké projekty a hľadajú náhradné riešenia. A koronavírus tentoraz kosil aj v prípade našej jedinej ankety popularity OTO.

Organizátori totiž plánovali veľkolepý galavečer odvysielať už 4. apríla na RTVS. Odovzdávanie cien Osobnosť televíznej obrazovky je pritom každoročne veľkou udalosťou, stretne sa pod jednou strechou množstvo celebrít, všetky televízie sa spoja v jeden večer a odložia boj o diváka bokom a diváci sledujú, ktorá z ich obľúbených tvárí sa stane tou naj. Tento rok tomu však nebude. Plánovaný termín je zrušený a nikto dnes nevie, kedy sa pozlátené sošky OTO vlastne odovzdávať budú. „V tejto situácii je dôležité ochrániť zdravie ľudí a vyvinúť maximálne úsilie na zamedzenie šírenia koronavírusu, preto považujeme posunutie vyhlásenia výsledkov za logický krok. O novom termíne vysielania galavečera budeme včas informovať,“ povedal programový riaditeľ RTVS Marek Ťapák.

Prípravy pritom boli podľa našich informácií v plnom prúde a ešte pred dvomi týždňami nikto netušil, že sa problém s koronavírusom takto rozšíri. „O náhradnom termíne a mieste konania budeme divákov, reklamných a mediálnych partnerov včas informova,“ povedala riaditeľka agentúry APA Jana Prágerová, ktorá OTO organizuje. Fakt je aj ten, že sa odovzdávanie sošiek rok, čo rok koná v priestoroch Slovenského národného divadla, ktoré je momentálne zatvorené a vedenie ho neplánuje otvoriť zrejme do konca divadelnej sezóny, keďže sa stopol aj predaj lístkov na predstavenia. Organizátori tak majú možnosť buď čakať, presunúť anketu na september, alebo nájsť priestory, v ktorých by sa odovzdávanie konalo. OTO však nie je jediná šou, ktorej sa televízne škrty pre pandémiu dotkli. Televízia JOJ zrušila napríklad plánované kastingy k Česko Slovensko má talent a rovnako tak plánovanú dnešnú premiéru svojho nového nákladného projektu s názvom Zlatá maska.

Tlačová správa televízie z Koliby hovorí jasnou rečou. Jojka momentálne Zlatú masku sťahuje z vysielania. Televízia JOJ s ľútosťou oznamuje televíznym divákom, že sa po dôkladnom zvážení dnes rozhodla stiahnuť z plánovaného vysielania šou Zlata Maska. V tejto chvíli je najdôležitejšie zdravie našich zamestnancov a spolupracovníkov, ktorí v predchádzajúcich dňoch nepretržite pracovali na postprodukcii šou. Ide o tímy ľudí v strižniach, zvukovýrobe, v grafických štúdiách, a tiež o tímy ľudí, ktorí pracujú na prome relácie a mnoho ďalších. Dúfame, že naši diváci tento krok vedenia televízie pochopia. Šou uvedieme v čase, keď nám to situácia na Slovensku umožní. V týchto dňoch je a bude našou snahou nasadzovať kvalitný program, ktorým sa pokúsime spríjemniť divákom čas strávený doma a najmä informovať o dianí v našej krajine a vo svete v súvislosti s ochorením COVID-19,“ píše sa v správe od televízie.

Ďalšie k téme

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom