Zarábajú na korone: Plačková núkala 6 krát drahšie rúška, ďalšia reality hviezda antibakteriálny gél

Zdieľať
Plačková so Slovákovou
Plačková so Slovákovou Foto: Instagram

Biznis je biznis aj v čase, kedy sú Slováci zavretí vo svojich domoch a väčšina z nich von nevychádza. To si zrejme povedali dve účastníčka jojkárskej reality show Hotel Paradise, ktoré začali vo veľkom kšeftovať s antibakteriálnymi gélmi a rúškami na ústa. Reč je o Zuzane Plačkovej a Nele Slovákovej, ktoré však rozhodne nešli pod cenu, práve naopak. V období, kedy sa medzi ľuďmi objavuje viac solidarity ako inokedy, rúška šijú dobrovoľníci úplne zadarmo, tieto dve ženy sa rozhodli pre pravý opak.

Problémom však boli ceny, za ktoré produkty cez svoje sociálne siete hviezdičky ponúkali. Plačková napríklad chcela za rúška 15 eur, išlo o drahšiu variantu, pritom sa dajú zohnať aj za podstatne menšie sumy. Bežná cena je okolo 3 eur, Plačková tak propagovala niečo, čo bolo päťkrát drahšie, ako bežná ponuka v obchodoch. Potom, ako sa však na jej hlavu zniesla vlna obrovskej kritiky, hodila influencerka, ktorú sleduje takmer 580 tisíc ľudí spiatočku a rozhodla sa pre nečakaný krok. „Tie rúška nie sú moje. Ja ich len budem reklamovať a dohodla som sa, že namiesto môjho zisku z tých peňazí urobia rúška pre onkologicky choré deti,“ povedala Zuzana potom, ako sa nahormadili kritické články, aj reakcie jej followerov.

Problémom pri Plačkovej bol aj fakt, že sa ešte niekoľko dní pred plným vypuknutím korona vírusu u nás, z tohto ochorenia vysmievala a bez problémov cestovala po svete. Potom, ako však prišla možnosť zarobiť na situácii, kedy nie sú rúška v obchodoch ani lekárňach, neváhala ani minútu. Rovnako tak vycítila šancu aj jej kamarátka a kolegyňa zo show Nela Slováková. Tá namiesto rúšok išla do biznisu s antibakteriálnymi gélmi, ktoré však tiež nepatrili do kategórie lacné. Jedna fľaštička pod jej značkou totiž stála neuveriteľných 22 eur a to pritom väčšie balenia zoženiete aj za päťnásoobne nižšiu sumu. Nuž, časy, kedy sú obchody zatvorené a fungujú poväčšinou len eshopy, prajú aj takýmto podnikavcom.

Ďalšie k téme

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom