Francúzsky koncern uviedol, že do 27. marca by mali byť pozastavené výroby vo všetkých európskych závodoch. „Predseda predstavenstva a členovia krízového štábu sa rozhodli uzavrieť všetky produkčné závody,“ uviedla spoločnosť.

Slovenský podnik v Trnave by mal pozastaviť produkciu spoločne so závodom Luton v Anglicku medzi poslednými. „V trnavskej automobilke pristúpime z uvedených dôvodov k zastaveniu produkcie vo štvrtok ráno o šiestej hodine ráno a opätovný rozbeh výroby je naplánovaný na piatok 27.marca. V samotnej trnavskej automobilke zatiaľ potvrdený prípad nákazy vírusom nemáme. Je to preventívny krok," uviedol hovorca trnavského podniku Peter Švec.

Ešte skôr sa uzavrú podniky v Mulhouse vo Francúzsku a španielskom Madride (pondelok). O deň neskôr sa uzavrú aj ďalšie výrobné závody vo Francúzsku (Poissy, Rennes a Sochau), Nemecku (Eisenach a Ruesselsheim), Španielsku (Zaragoza), Anglicku (Ellesmere Port) a v Poľsku (Gliwice). Uzávierky budú pokračovať aj v stredu, keď pozastavia výrobu podniky v Hordain, Vigo a Mangualde.

Spoločnosť PSA uviedla, že uzávierky sa vykonávajú z dôvodu vývoja v ostatných dňoch a pribúdajúcich závažných prípadov COVID-19 v blízkosti určitých výrobných lokalít. Ako dôvody automobilka uvádza aj problémy s dodávkami od hlavných dodávateľov či náhly pokles predajov na automobilovom trhu.