Giro d'Italia Giro d’Italia so štartom v Budapešti preložené

zdroj: twitter.com/cyclecollective

Preteky Giro d’Italia boli preložené. Rozhodnutie súvisí s krokom Maďarska, ktoré zrušilo prvé tri etapy. Tie sa mali konať v Maďarsku, no hrozba koronavírusu Covid-19 donútila vykonať takýto krok.

Organizátor RCS Sport teraz bude hľadať nový dátum náhrady. Ten sa nedozvieme minimálne do 3. apríla, dokedy sú všetky športové udalosti v Taliansku zakázané. Giro malo štartovať časovkou v Budapešti 9. mája. Podľa slov organizátora by sa po presnutí podniku malo s Maďarskom počítať.

Na pretekoch má štartovať aj Peter Sagan (BOH). Informácie okolo zmeny jeho plánu zatiaľ nemáme. Všetko bude jasnejšie až keď sa vráti istota stabilného cyklistického plánu. Pravdepodobný je aj odklad marcových belgických klasík, Okolo Katalánska a všetkých marcových pretekov.

Vyjadrenie RCS:

„Komisia rozhodla, že maďarské etapy sa nemôžu konať v dopred stanovený dátum. Všetky strany súhlasili, že budú spolupracovať, aby umožnili štart Giro d’Italia v Maďarsku inokedy. RCS Sport si všíma medzinárodnú a národnú situáciu a preto sa štart Giro d’Italia 2020 odkladá.“

Politik majúci na starosť cyklistiku v Maďarsku Révész Máriusz vyhlásil, že sa nebudú zaujímať o náhradný štart Gira v niektorých z ďalších edícií.

Kvôli zhoršujúcej sa situácii s koronavírusom v Taliansku už boli preložené na neurčito klasiky Miláno – San Remo a Strade Bianche. Odklad Giro d’Italia prekvapivo inicializovala najprv maďarská strana, ale odklad vzhľadom na stav pandémie v severnom Taliansku bol len otázkou času.

 

Zdroj: cyclingweekly.com

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár